Vlahovics elárulta, mi volt a Juventus terve a Lipcse ellen

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.10.02. 23:44
Vlahovics szerint megérdemelte a győzelmet a Juventus (Fotó: AFP)
Mint arról már beszámoltunk, a Bajnokok Ligája alapszakaszának 2. fordulójában a Leipzig 3–2-re kikapott odahaza a Juventustól. A mérkőzés után a Juventus csatára, Dusan Vlahovics magasztosan beszélt a csapatáról, és elárulta, milyen tervvel érkeztek Lipcsébe.

A mérkőzésen két gólt is szerző Dusan Vlahovics – akit a meccs emberének választottak meg – nem meglepő módon először azt emelte ki, büszke a csapatára, hogy emberhátrányban küzdötték végig a mérkőzést.

„Nagyon boldog vagyok elsősorban a csapat miatt, hiszen több mint harminc percig tíz emberrel játszottunk. Bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk együtt és egymásért küzdöttünk. Úgy gondolom megérdemelten nyertünk. Fantasztikus meccs volt és szerencsére mi jöttünk ki belőle győztesen.”

A folytatásban a szerb sztár azt is elárulta, milyen taktikával érkeztek Lipcsébe.

„Az volt a terv, hogy folyamatosan támadjunk, nyomást helyezzünk az ellenfélre és gólt akarjunk szerezni. A csapattársaim és az edzők is mindent megtettek, hogy tökéletesen készüljünk fel erre a találkozóra. Büszke vagyok rá, hogy egy percig sem adtuk fel.”

„Fontos, hogy mostantól ezen a szinten futballozzunk tovább. Folyamatosan fejlődnünk kell, ha továbbra is a csúcson szeretnénk maradni” – tette hozzá a 24 éves csatár.

BAJNOKOK LIGÁJA, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ
RB Leipzig (német)–Juventus (olasz) 2–3 (1–0)
Lipcse, RB Aréna, 45 228 néző. Vezette: Letexier
Leipzig: Gulácsi – Geertruida (Vermeeren, 87.), Orbán, Lukeba, Raum – Baumgartner (Henrichs, a szünetben), Seiwald (Poulsen, 87.), A. Haidara (Nusa, 75.), Xavi Simons – Sesko, Openda (André Silva, 90+1.). Vezetőedző: Marco Rose
Juventus: Di Gregorio – Savona (Douglas Luiz, 61.), Kalulu, Bremer (Gatti, 6.), Cambiaso – McKennie, Fagioli – N. González (F. Conceicao, 12.), T. Koopmeiners, Yildiz (Perin, 60.) – Vlahovics. Vezetőedző: Thiago Motta
Gólszerző: Sesko (30., 65. – a másodikat 11-esből), ill. Vlahovics (50., 68.), F. Conceicao (83.)
Kiállítva: Di Gregorio (59.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik