Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
újhagyma
15 dkg koktélparadicsom
saláta (jégsaláta, rukkola, endíviasaláta)
10 dkg főtt tonhal vagy 1 tonhalkonzerv
2 db főtt tojás
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, felvágjuk. A tonhalat villával összetörtjük, és összekeverjük a zöldségekkel. A keménytojást szeletekre vágjuk, és ráhalmozzuk a saláta tetejére. Készíthetünk hozzá sovány joghurtból öntetet, de meglocsolhatjuk olívaolajjal is és ízlés szerint fűszerezhetjük.
Miért ajánljuk?
A tonhalat kedvelik a sportolók, mert fehérjében gazdag, a kalóriatartalma viszont alacsony. Magas fehérjetartalma hozzájárul az izmok építéséhez és a regenerálódáshoz. Az egészségre is jótékony hatással van a tonhalfogyasztás, hiszen omega-3 zsírsavakban gazdag. Csökkenti a koleszterinszintet, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A tonhalsaláta tojással és zöldségekkel laktató és egészséges étel.