![](https://cdn.nemzetisport.hu/2024/11/AMii16Da0f3emm2XFJJGmj1C3teY6vfaQGA2tsibctk/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkxNWI3ZTZjNmJhOTRkYjY4YTM1ZjQ0ZWQzYTE3YzMz.webp)
Hozzávalók:
2 db zsenge cukkini
só
1 ek. olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
10 db koktélparadicsom
bazsalikom
1 liter víz
1 ek. ecet
1 csipet só
tojás
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és zöldségspirálozón áttekerjük. A cukkiniszálakat forró, sós vízbe tesszük egy percre, majd leszűrjük. Az olívaolajat felmelegítjük, megfuttatjuk rajta az összezúzott fokhagymát és a félbe vágott koktélparadicsomokat, hozzákeverjük a cukkiniszálakhoz – vagyis a cukkinispagettihez. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott friss bazsalikommal, és összeforgatjuk.
Egy fazékban felforralunk egy liter vizet, hozzáadjuk az ecetet és a sót. A tojást merőkanálba ütjük, amikor pedig a víz felforrt, lejjebb vesszük a hőfokot, és beleengedjük a merőkanalat. A tojást 3 percig főzzük, majd a cukkinispagettivel tálaljuk.