Paradicsomos-tonhalas tészta

Vágólapra másolva!
2018.07.31. 08:53
Könnyű, ízletes, fehérjében gazdag, és gyorsan felszívódó szénhidrátot is tartalmaz. A paradicsomos-tonhalas tészta egy versenynap előtti vacsorának tökéletesen beillik.

Hozzávalók:
15 dkg tészta (penne, makaróni, spagetti)
1 fej vöröshagyma apróra vágva
3 db paradicsom vagy egy doboz konzerv paradicsom

bors
2 ek paradicsompüré
1 dl vörösbor vagy 4 ek balzsamecet
1 tk eritrit
1 szelet tonhalsteak vagy 2 doboz tonhalkonzerv

Elkészítés: A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és néhány percig főzzük, majd belekeverjük a paradicsompürét, a vörösbort vagy balzsamecetet, valamint az eritritet, és készre főzzük. A tonhalat villával összetörjük, összekeverjük a paradicsomszósszal és a tésztával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik