Kipchoge igen, speciális futócipő nem

Rác BenedekRác Benedek
Vágólapra másolva!
2020.02.03. 18:51
Noha jelenleg a téli felkészülését végzi az olimpiai és világbajnok Eliud Kipchoge, azért így is hallani felőle, akár a cipőjét, akár az idei versenyeit illetően.
Kipchoge cipője – Fotó: Cathal Dennehy twitter oldala

Így azt egyelőre nem tudjuk, hogy Kipchoge milyen lábbeliben fut majd a jövőben, azt viszont igen, hogy hol. A kenyai klasszis biztosan ott lesz az április 26-i London Maratonon – ahol újra összecsaphat nagy riválisával, Kenesisa Bekelével, és természetesen az olimpia sem hiányozhat a programjából. Kipchoge mellett a tavalyi vb-bronzérmes Amos Kipruto és a Boston, valamint a Chicago Maraton győztese, Lawrence Cherono is tagja lesz a kenyai férficsapatnak, míg a nőknél a világcsúcstartó Brigid Koskei és a világbajnok Ruth Chepngetich is tagja a válogatottnak.

Az augusztus 10-én, Szapporóban sorra kerülő maratonin Kipchoge címvédőként állhat rajthoz, hiszen 2016-ban a riói olimpián győzni tudott, akkor 2:08:44-es idővel nyert, míg tavaly Berlinben megdöntötte a hivatalos világrekordot 2:01:39-cel, majd Bécsben a nem hivatalos csúcs is az övé lett, így ő az első ember, aki 2 órán belül (1:59:40) teljesítette a maratoni távot.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik