Heti aktuális: túra az Ördögtoronyhoz

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.01.25. 11:08
Könnyed természetjárás a Bükkben, ahol a vírusveszélynek legkevésbé lehet kitéve, aki vállalkozik a kilenc kilométeres terepre. A héten a korábban indított havi kihívások is befejeződnek.

Túrázás

A túra január 30-án, szombaton 9 órakor indul a Bükk déli kapujától, a cserépfalui látogatóközpont parkolójából. Első célpont a Hór-patak mellett lévő Suba-lyuk-barlang lesz, amely az itt talált neandervölgyi ősembermaradványokról híres. Innen az Ördögtorony, majd az Ördögcsúszda következik a Nóta-arénával együtt. A táv mindössze kilenc kilométer, a szintemelkedés csak 279 méter. A túra ára 1500 forint, jelentkezés Vaszkun Anita 30/63-63-733-as telefonszámán.

 

Cserépfalu. Fotó: shutterstock

 

Futás

Közös futás, de mégis külön, köves, sáros, nagyjából 14 kilométeres távon. Találkozás 11 órától a Csillebérc után lévő KFKI-parkolóban, onnan 200 méter a start, de nem egyszerre, hanem félpercenként. A részvételi szándékot a [email protected] e-mail címen lehet jelezni, de legfeljebb 49 fő vehet részt az eseményen. Hozzájárulás 500 forint, mert az első három fiú és lány futó kis ajándékot is kap.

 

Fitnesz

Januári fekvőtámasz-megméretést hirdet a Red Wolf Gym! Szabályok: minden nap annyi fekvőt kell csinálni, ahányadikát ír a naptár, szorozva tízzel – vagyis a január 5-én induló kihívást ötvennel kell(ett) kezdeni. Egész napra elosztható, sőt ha valaki nem tudta teljesíteni, átviheti a fennmaradó mennyiséget a következő napra. Egy nap azonban legfeljebb az előző és az aznapi dátumot lehet teljesíteni. További információ ezen a felületen.

 

Futás, gyaloglás

Online futás vagy gyaloglás december 15. és január 30. között, választható 7, 14, 21, 28, 35, gyerekeknek 2 vagy 4 kilométer. Szabadban vagy futópadon, gyaloglópadon vagy lépegetőgépen, teljesen mindegy, ráadásul nem szükséges előre regisztrálni. Elegendő csak teljesítéskor elküldeni a mért táv igazolását, nevet, postacímet a [email protected] e-mail címre. Nevezés 3500 forint postaköltséggel együtt.

 

Futás

Három hónapos teljesítés futva, túrázva vagy gyalogolva, 2, 5, 10 vagy 21 kilométeren. Nevezés a happyway.hu/winter-challenge/ weboldalon. Eredményfeltöltés ugyancsak ezen a felületen egészen február 28-ig.

Címlapfotó: MTI

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik