Sporttalálkozó a vonyarcvashegyi strandon

NAGY ZSOLTNAGY ZSOLT
Vágólapra másolva!
2021.08.27. 12:12
A Mozdulj, Balaton! Sporttalálkozóval ér véget augusztus 28-án az idei Mozdulj, Balaton! szabadidős programsorozat. A szervezők a vonyarcvashegyi Lido strandon várják a Somogy, Zala és Veszprém megyei csapatokat.

A Mozdulj, Balaton! sorozat helyi szervezői július 3. és augusztus 21. között három megyében, összesen 40 helyszínen várták a sportolni szándékozókat minden szombat délután, valamint további két, szabadon választott napon. Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár két-két stranddal vett részt az eseményeken, új belépőként pedig Balatonkenese és Balatonudvari csatakozott a programsorozathoz.

A pályák adta lehetőségek figyelembevételével kispályás fociban, strandröplabdában, strandkézilabdában, tollaslabdában, lábteniszben, petanque-ban, valamint a vízben űzhető sportágakban volt lehetőség versenyek szervezésére.

Az idei szezont záró Mozdulj, Balaton! Sporttalálkozót augusztus 28-án, szombaton 9 órától Vonyarcvashegyen, a Lido strandon tartják. A hagyományos rendezvényen a szervezők reményei szerint minél több somogyi, zalai és Veszprém megyei strand képviselteti magát egy-egy kispályás foci-, strandröplabda- és streetballcsapattal. Az elért eredmények összesítése alapján az is kiderül, melyik a Balaton legsportosabb települése, amelynek képviselője átveheti az esemény idén elhunyt főszervezőjéről elnevezett Bartsch János Örökös Vándordíjat.
Újdonság a korábbiakhoz képest, hogy különdíjat kap a legjobb Somogy, Veszprém és Zala megyei település is.

Tavaly 21 település több mint harminc csapata részvételével rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj, Balaton! Sporttalálkozót. A strandröplabdatornára 12 páros nevezett, és – csakúgy, mint egy esztendővel korábban – az ábrahámhegyiek bizonyultak a legjobbnak. A streetballcsaták is sok izgalmat hoztak, végül a keszthelyiek kerekedtek felül. A kispályás labdarúgótornán is egymást érték a látványos mérkőzések, és a balatonszepezdiek meg sem álltak az első helyig, vagyis megvédték 2019-es bajnoki címüket. Az elért eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet – 2019-hez hasonlóan, a rendezvény történetében pedig hatodszor – Ábrahámhegy érdemelte ki Balatonfüred és Keszthely előtt.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik