MOB: pályázatok a főtitkári posztra

Vágólapra másolva!
2005.12.07. 13:12
Címkék
Öt pályázó közül fog kikerülni a győztese a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) az Aján Tamás lemondásával megüresedett főtitkára poszt betöltésére kíírt versengéséből.
Szabó Bence is a kandidálók között van
Szabó Bence is a kandidálók között van
Szabó Bence is a kandidálók között van
Szabó Bence is a kandidálók között van
A nevezési határidő szerda délben járt le, addig kellett postára adni a Jelentkezéseket. A jegyzőkönyvezésre várhatóan pénteken kerül majd sor, míg az új főtitkárt a közgyűlés december 17-én választja meg.

A MOB elnöksége november 25-ei döntése értelmében az új főtitkár társadalmi munkában végzi majd feladatát, emellett ajánlást fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy más hazai sportági szakszövetségben elnöki vagy főtitkári feladatot ne láthasson el.

Az elnökségi állásfoglalás után fenntartotta jelentkezési szándékát Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, az Európai Vívószövetség alelnöke, Császári Attila, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke, Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, valamint Szabó Bence, a vívóválogatott távozó szövetségi kapitánya. Az előzetes hírek ellenére nem vonta vissza pályázatát Faragó Judit, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára sem, pedig ő főállásban kívánja ellátni a feladatot.

A jelöltek között volt Molnár Zoltán, a MOB ügyvezető igazgatója is, aki - mint korábban jelezte - kényszerpályára került, amikor felvetődött az igazgatói és főtitkári funkció összevonásának lehetősége. Mivel azonban az elnökség a jelenlegi munkája folytatása mellett döntött, már nem szerepel a tényleges jelöltek között.

Az elnökség október 21-én vonta meg a bizalmat Aján Tamástól, aki november 4-én lemondott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik