Cseh László és Kovács Ágnes a legjobb idővel döntős

Vágólapra másolva!
2005.12.09. 11:55
Címkék
Cseh László a legjobb idővel, 4:07,35 perces eredménnyel jutott be a délutáni döntőbe 400 vegyesen a trieszti rövidpályás úszó-Európa-bajnokság második napján. Kerékjártó Tamás ugyanitt az előkelő harmadik helyen végzett (4:09,53).
Kovács Ágnes az Európa-bajnoki aranyéremre hajt
Kovács Ágnes az Európa-bajnoki aranyéremre hajt
Kovács Ágnes az Európa-bajnoki aranyéremre hajt
Kovács Ágnes az Európa-bajnoki aranyéremre hajt
Az Európa-csúcstartó Cseh László a legjobb, Kerékjártó Tamás a harmadik idővel kvalifikálta magát a délutáni döntőbe 400 vegyesen a rövidpályás Eb-n. Verrasztó Dávid hiába lett negyedik, harmadik magyarként mégsem lehet ott a végjátékban. Nagy Péter tizenkettedik lett, így ő sem folytathatja a küzdelmeket

A nőknél a 200 méteres mellúszás selejtezőjében Kovács Ágnes volt a leggyorsabb. A szám kétszeres nagymedencés világbajnoka, olimpiai bajnoka 2:23,77 perc alatt teljesítette a távot, és a délutáni fináléban győzelmi esélyekkel indul a 4-es pályán.

A férfiaknál 50 méter pillangón Szabó Tamás a 30., Rudolf Roland a 35. eredményt érte el, így egyikük sem jutott tovább a középfutamba.

Női 50 pillangón a 200 méteren tegnap Európa-bajnoki aranyérmet szerző Boulsevicz Beatrix a 29. helyen zárt a selejtezőben, azaz nem folytathatja az elődöntőben.

Ugyancsak a hölgyeknél a 100 méteres vegyes úszásban Jakabos Zsuzsanna a tizenkettedik helyen jutott tovább, Dara Eszter azonban csak huszadik lett, így ő kiesett.

A döntők és az elődöntők délután öt órakor kezdőnek majd Triesztben.

Mint ismeretes, tegnap Cseh László és Boulsevicz Beatrix révén a magyarok két aranyérmet szereztek, Cseh ráadásul új világcsúccsal nyerte meg a 200 méteres vegyes úszást.

Boulsevicz Beatrix fantasztikus hajrával, új országos rekorddal győzött 200 pillangón.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik