Négy sportág négy bajnoksága

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2006.11.17. 14:00
Címkék
Minden idők legrangosabb mesterfokú bajnokságára kerül sor a hétvégén: a Magyar Torna-szövetség és a Pannonsport Kft. ugyanis az idén először közösen, összevont formában rendezi meg a tornasport négy olimpiai sportágának legnagyobb hazai eseményét Szombathelyen, az idén felépült Aréna Savaria sport- és szabadidő csarnokban.
Indul a versenyen a lólengés tavalyi Európa-bajnoka, Berki Krisztián
Indul a versenyen a lólengés tavalyi Európa-bajnoka, Berki Krisztián
Indul a versenyen a lólengés tavalyi Európa-bajnoka, Berki Krisztián
Indul a versenyen a lólengés tavalyi Európa-bajnoka, Berki Krisztián

A férfi és női tornászok országos csapatbajnokságára pénteken, a mesterfokú bajnokság összetett versenyére szombaton, míg a szerenkénti döntőkre vasárnap kerül sor. A gumiasztal mesterfokú bajnokság és a ritmikus gimnasztikázók bajnokságának junior szerenkénti döntőit szombaton rendezik.

A tornász csapatbajnokság keretein belül nem csak a csapatbajnoki cím sorsa dől majd el, hanem ekkor derül ki az is, hogy ki az a tizennégy férfi, illetve női versenyző, aki majd a szombati összetett, valamint a vasárnapi szerenkénti döntőkben versenyez majd.

Indul a versenyen a lólengés tavalyi Európa-bajnoka, Berki Krisztián (KSI SE), aki a stuttgarti Világkupa-verseny megnyerésével hangolt az ob-ra. Ott lesz a mezőnyben Gál Róbert (KSI SE) világbajnoki bronzérmesünk, aki tavaszi Achilles-ín sérülése után egyre jobb formába lendül és lassan teljes értékű munkát végez. A nőknél a szombathelyiek hazai kedvencüknek is szurkolhatnak, hiszen ott lesz a versenyen a Delfin SI SE versenyzője, Gombás Laura. És szintén indul a visszavonulás gondolatával foglalkozó Szarka Krisztina (KSI SE) is.

A szombati összetett viadal eredménye alapján vasárnap a szerenként legjobb nyolc-nyolc versenyző küzd majd a férfiaknál a hat (talaj, lólengés, gyűrű, ugrás, korlát és nyújtó), míg a nőknél a négy (ugrás, felemáskorlát, talaj és gerenda) mesterfokú bajnoki címért.

Szombaton kerül sor a ritmikus gimnasztikázók bajnokságára
Szombaton kerül sor a ritmikus gimnasztikázók bajnokságára

A szombati napon megrendezésre kerülő gumiasztal mesterfokú bajnokságon az év legeredményesebb nyolc férfi és hét női versenyzője mutatja majd be gyakorlatát. Ez a sportág először 2000-ben, a sydney-i olimpián mutatkozott be, s immáron hivatalos sportága a nyári ötkarikás játékoknak. Hazánkban a sportág még igen rövid múltra tekinthet vissza, ám az mindenképpen reménykeltő, hogy a magyar versenyzők az elmúlt három évben komoly fejlődésről tettek tanúbizonyságot.

Szintén szombaton kerül sor a ritmikus gimnasztikázók bajnokságára, ahol a legjobb junior versenyzők indulnak majd harcba a szerenkénti (kötél, karika, buzogány és szalag) elsőségekért.

Pénteken a versenyek fél négykor, szombaton három órakor, míg vasárnap délelőtt fél tízkor kezdődnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik