A Fradi és a Békéscsaba a csapatbajnok

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2006.11.18. 12:55
Címkék
A nőknél a Hungarotel TC Békéscsaba, a férfiaknál az FTC Ybl-Tervező nyerte a tornászok mesterfokú bajnokságának országos csapatbajnokságát Szombathelyen, az Arena Savariában.
Gál Róbert két szeren is győzött
Gál Róbert két szeren is győzött
Gál Róbert két szeren is győzött
Gál Róbert két szeren is győzött

Az összetett eredmény a tavaszi csapatforduló és a mostani forduló összetett pontszámai alapján alakult ki.

A férfiaknál a szombathelyi viadalt az FTC nyerte (253.3 pont), második a KSI SE (250.75), míg harmadik a BHSE (238 ) lett. Hiába mutatott be a KSI-ben szinte hibátlan gyakorlatot Berki Krisztián lovon és kapta a nap legmagasabb pontszámát (15.8), hiába nyert Gál Róbert két szeren, korláton (14.5) és gyűrűn (14.75), utóbbin csapattársával, Fekete Leventével holtversenyben, mégis valamennyi szert tekintve a Ferencváros tornászai mutattak egységesebb képet, így szerezték meg az országos csapatbajnoki címet.

„Örülök, hogy a múlt heti VK rontás után most jó gyakorlatot mutattam be. Azt viszont sajnálom, hogy nem sikerült a címvédés, jóllehet már az első fordulót is az FTC nyerte.” - értékelte az első nap eseményeit Berki Krisztián, Európa-bajnok tornászunk.

A pénteki csapatbajnokságnak a szombati Raabersped Kupáért kiírt összetett verseny szempontjából nem volt jelentősége, a szombati viadalra ugyanis a felnőtt és a junior OB legjobb 14 versenyzője kvalifikálódott. A szombati összetett verseny viszont a vasárnapi szerenkénti szempontjából is jelentőséggel bír, hiszen szerenként a legjobb 8 tornász kerül majd a fináléba.

A nőknél a szombathelyi fordulót a Hungarotel TC Békéscsaba nyerte (215.1) a Delfin SI SE Szombathely (201) és a KSI SE (194.1) előtt, az összetettben is maradt ugyanez a sorrend. A nők számára külön jelentőséggel bírt a csapatverseny, hiszen a legjobb 14 versenyző kvalifikálta magát a szombati a Sade Kupáért kiírt egyéni összetett versenyre, míg szerenként a legjobb 8 versenyző került a vasárnapi fináléba.

A csapatversenyen a békéscsabai Böczögő Dorina szerepelt a legjobban, aki valamennyi szeren győzött. A szombathelyi VK-győztes Gombás Laura korláton és gerendán is hibázott, így összetettben csak a 3. helyen jutott tovább. „Sajnálom, hogy hazai pályán nem sikerült jobban szerepelnem, a talajom sem volt hibátlan. Bízom benne, hogy a következő két napon sikerül jobb gyakorlatokat bemutatnom.” - mondta el az első nap végén Gombás.

Országos csapatbajnok, férfiak:
1. FTC Ybl-Tervező (Puskás Péter, Nagy Zoltán, Szilágyi András, Czingli László, Hetrovics Marcell, edzők: Deák Zoltán, Puskás Jenő) 509.8 pont
2. KSI SE 501.25
3. BHSE 493.9

Országos csapatbajnok, nők:
1.Hungarotel TC Békéscsaba (Ozsana Veronika, Böczögő Dorina, Kékegyi Szandra, Kékegyi Adrienn, Kékegyi Szabina, edzők: Bereczkiné Harangozó Ildikó, Petrovszky Pál) 423.8 pont
2. Delfin SI SE Szombathely 402.2
3. KSI SE 379.70
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik