RG: az Óbuda együttese nyerte a kéziszercsapat-döntőt

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2006.12.03. 15:42
Címkék
A Gradex-Csata Sportcsarnokában megrendezett együttes kéziszercsapat-versenyt a Hitelgarancia-Óbuda RSG csapata nyerte, szinte hibátlanul bemutattott három karika-két buzogány gyakorlatával, így megérdemelten hódították el az együttes kéziszercsapatok magyar kupáját.
Benyó Fruzsina, a győztes óbudai együttes tagja
Mirkó István ? archív
Benyó Fruzsina, a győztes óbudai együttes tagja
Benyó Fruzsina, a győztes óbudai együttes tagja
Mirkó István ? archív
Benyó Fruzsina, a győztes óbudai együttes tagja

Az MK korábbi állomásain a csapatversenyt az Óbuda nyerte, egyéniben Benyó Fruzsina, szintén óbudai színekben diadalmaskodott, és hiába nyerte meg a kéziszercsapat-döntőt is az Óbuda, az MK-sorozatban a Gradex-Csata gyűjtötte a legtöbb pontot, így övéké lett az összetett serleg.

Nem utolsósorban mindezt annak is köszönhetik, hogy ők erősebb és szélesebb utánpótlás-bázissal rendelkeznek, akik a juniorversenyeken szorgalmasan gyűjtögették a pontokat egyesületük számára.

És ha már a juniorok. A junior együttes kéziszercsapatok számára nagy jelentőséggel bírt a verseny, hiszen a szövetség az év folyamán pályázatot írt ki, amely szerint az egyesületek saját junior kéziszer csapataikkal versenyezhetnek a válogatottságért úgy, hogy a hatfős buzogánycsapatba lehetőségük van más versenyzőt „kölcsönözni”.

A szövetség négy felmérő alapján dönt arról, hogy melyik csapat indulhat a jövő évi, júniusi, bakui Európa-bajnokságon. Ezen a világversenyen egyébként a felnőttek egyéniben, a juniorok pedig a kiválasztott kéziszercsapattal indulnak.

A hétvégén lebonyolított verseny már a második fordulója volt a juniorok ezen versengésének, az eddigi két viadalt a Gradex-Csata csapata nyerte.
„Magas színvonalú versenyt láthattunk, az összetett kupát megérdemelten nyerte a Gradex-Csata.

Mindenképpen ki kell emelnem a juniorokat, fantasztikus buzogánygyakorlatot mutattak be. A TFSE vegyes csapata most rontott, így a második fordulót is a Gradex-Csata nyerte, de még nem lefutott ez a verseny, szerintem óriási harc várható a következő két fordulóban a junior Eb-re való kiutazásért.” – mondta el a verseny végén Thuróczy Zsuzsa, szakmai vezető.

A már említett két fordulóra december 10-én és 16-án kerül sor. Előbbi versenyen, melynek Tököl városa ad otthont, az együttes kéziszercsapatok országos bajnokságát is megrendezik.

RITMIKUS GIMNASZTIKA, MAGYAR KUPA

EGYÜTTES KÉZISZERCSAPAT (HÁROM KARIKA-KÉT BUZOGÁNY):
1. Hitelgarancia-Óbuda RSG Benyó Fruzsina, Erős Brigitta, Szigeti Aida, Vass Dóra, Forray Fanni, Nyárádi Noémi 27.049 pont
2. Vuelta SE 25.649
3. Csepeli RG TC 23.533
ÖSSZETETT MAGYAR KUPA:
1. Gradex-Csata 741 pont
2. Hitelgarancia-Óbuda RSG 644
3. Csepeli RG TC 307
JUNIOR KÉZISZER FELMÉRŐ – 2. FORDULÓ:
1. Gradex-Csata 43.598
2. TFSE-Hegyvidék SE-Vuelta 43.383
3. SZAC 34.732
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik