Ronnie O’Sullivan fantasztikus játékkal elődöntős Telfordban

KÁLLAI PÉTERKÁLLAI PÉTER
Vágólapra másolva!
2007.12.14. 13:56
Lezajlottak a negyeddöntők az Egyesült Királyság Bajnokságán (UK Championship) Közép-Angliában. A fordulóban történelmi pillanatnak lehettek tanúi a Mark Selby – Marco Fu mérkőzés nézői, akik minden idők leghosszabb televízió által közvetített frame-jét láthatták. A másik végletet Ronnie O’Sullivan képviselte, aki nem egész 30 perc alatt letudta mérkőzésének esti felvonását, és a döntőért játszhat. A négy között van Stephen Maguire és Shaun Murphy is, akik egymás ellen vívják majd a másik elődöntőt.

A felső ágon Stephen Maguire ellenfele a legjobb négybe kerülésért Mark Williams volt. A mérkőzés színvonala elmaradt az előzetes várakozásoktól, ugyanis mindkét játékos, de különösen Williams igen sok hibát vétett.

A győztes Stephen Maguire nyilatkozata sok mindent elárul a mérkőzésről: „Nem volt egy színvonalas meccs, elég rosszul játszottam”. Az Észak-Ír Kupa friss győztese végül ezzel együtt is magabiztosan győzött 9-5-re.

Az első nyolc – elég sok hibával tarkított - frame után 5-3 volt az állás, Maguire aztán a második részben magára talált és hamar elhúzott 7-3-ra. Innen már nem volt visszaút Williams számára. Maguire az utolsó frame-ben egy remek 130-as breakkel biztosította be helyét a legjobb négyben.

A negyeddöntők előtt a másik nagy rangadónak titulált találkozón Shaun Murphy 9-7-re verte Ding Junhui-t egy igen szoros, ám szintén csak közepesre sikerült mérkőzésen, ahol végig hatalmas taktikai csata zajlott.

A két játékos végig fej-fej mellett haladt 7-7-ig, mielőtt Shaun Murphy egy hibákkal tarkított frame megnyerése után 74-es breakkel lépett az elődöntőbe.

„Kemény mérkőzés volt, tipikusan az a meccs, amikor összeszorítod a fogaid és megpróbálsz valahogy átesni a nehéz pillanatokon” – mondta Shaun Murphy, az idei szezon legkiegyensúlyozottabb játékosa (három elődöntős szereplés).
A forduló legjobb teljesítményét ki más produkálta volna, mint Ronnie O’Sullivan, aki gyakorlatilag leiskolázta az első fordulóban még John Higginst simán verő Jamie Cope-ot 9-2-re.

A mérkőzés eleinte nem tűnt sétagaloppnak O’Sullivan számára, hiszen 2-1-re még Cope vezetett. Ezután azonban a „Rocket kilőtt” és állva hagyta ellenfelét. Az ötödik frame-ben Ronnie egy fantasztikus 137-es break-et produkálva vette vissza a vezetést, a délutáni szakaszt 6-2-vel zárta.

Ezt követően az esti felvonásban hamar, mindössze 27 perc alatt söpörte be a győzelmet, többek között egy 112-es breakkel. Az elődöntőben Mark Selby-vel játszik.

Snooker-történelem íródott a Mark Selby – Marco Fu mérkőzésen, ahol minden idők - televízió által közvetített - leghosszabb frame-jét játszották. A normál esetben 15-20 perces framekhez szokott nézőknek ezen a mérkőzésen 77 percet (!) kellett végigizgulniuk, mire Marco Fu feladta a 16. frame-et és egyben a meccset is, így Mark Selby győzött 9-7-re.

EGYESÜLT KIRÁLYSÁG BAJNOKSÁGA (UK CHAMPIONSHIP)

A NEGYEDDÖNTŐK VÉGEREDMÉNYEI:
Stephen Maguire (skót) - Mark Williams (walesi) 9-5
Shaun Murphy (angol) - Ding Junhui (kínai) 9-7
Mark Selby (angol) - Marco Fu (hongkongi) 9-7
Ronnie O'Sullivan (angol) -Jamie Cope (angol) 9-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik