Kínzó gyász és olimpiai diadal után új szerelemre lelt a német óriás

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.02.26. 15:31
A pekingi olimpián az ólomsúlyban aranyérmet szerző német súlyemelő, Matthias Steiner új fejezetet nyitott az életében. Milliók szíve szorult össze, amikor az éremátadás után egyik kezében az aranyérmet, a másikban egy évvel korábban autóbalesetben elhunyt felesége fényképét szorongatta könnyes szemmel a kamerák kereszttüzében. Másfél év telt el a tragédia óta, és Steiner új szerelemre lelt.
Steiner és Inge Posmyk szerelmespárként vett részt a wiesbadeni sportbálon
Fotó: Imago
Steiner és Inge Posmyk szerelmespárként vett részt a wiesbadeni sportbálon
Steiner és Inge Posmyk szerelmespárként vett részt a wiesbadeni sportbálon
Fotó: Imago
Steiner és Inge Posmyk szerelmespárként vett részt a wiesbadeni sportbálon

Hatalmas fordulatot vett Matthias Steiner élete, miután tíz kilót emeltetve, a 258 kilót kilökve olimpiai bajnok lett Pekingben az ólomsúlyúak között. Amit addig senki sem tudott, az egész világ megtudta.

Az éremátadási ceremónia után egy fotót szorongatott a kezében, amelyen – mint hamarosan kiderült – 2007 júliusában autóbalesetben elhunyt felesége volt látható. Az osztrákból lett német Susannak is megköszönte, hogy vele együtt emelte fel az irdatlan tömeget.

A baleset okozója is örülhet

Susann Steiner autójába 2007 júliusában rohant bele Franz G. Heidelberg közelében. A vizsgálatok szerint figyelmetlenül és a megengedettnél gyorsabban vezette gépjárművét. A szabálytalan sofőrt decemberben tíz hónap, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság, egyúttal fél évre bevonta a jogosítványát, és 2400 euró megfizetésére kötelezte. Ebből következik, hogy a bíróság felmentette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádja alól.
Azóta valósággal sodorják az események a 145 kilós versenyzőt. November 27-én Offenburgban átvehette a német média Oscar-díjának tartott Bambi-díjat, amelyet több kategóriában osztanak ki. Steiner elismerését sportemberi teljesítményével és a pekingi szívszorító epizóddal (ahogy Németországban tartják: „az esztendő legmegkapóbb pillanatával”) indokolták. Az elismerés súlyát bizonyítja, hogy a Formula–1-es világbajnok Lewis Hamilton, az operaénekes Plácido Domingo vagy a színész Keanu Reeves is átvehette az őt megillető bronzszobrot.

Hamarosan Steinert választották meg Németország legjobb sportolójának 2008-ban, majd az esztendő súlyemelője elismerést is megkapta a Nemzetközi Súlyemelő-szövetségtől. Ám ezzel nem volt még vége. A közelmúltban nyilvánosan is vállalta új kapcsolatát, és az N24 német hírtelevízió ismert műsorvezetőjével, Inge Posmykkal jelent meg a wiesbadeni sportbálon.

Mint kiderült, még októberben Steiner részt vett azon a felolvasóesten, amelyen Florian Langenscheidt Optimisták szótára című könyvéből adott elő részleteket. A hallgatóságban volt Inge Posmyk is, aki üzenetet küldött a súlyemelőnek, hogy meghívja az optimista felfogást tárgyaló, hamarosan adásba kerülő műsorába.

„Először októberben láttuk egymást, majd teljesen véletlenül karácsonykor futottunk össze. Január második felében kezdett komollyá válni a kapcsolatunk, és mostantól szerencsés párt szeretnénk alkotni” – mondta Steiner.

Így legyen!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik