Öttusa-vb: nyolcadik helyen végzett a magyar vegyes páros

Vágólapra másolva!
2010.09.05. 12:14
null
Németh Róberték mindössze 19 másodperccel <br />maradtak le az első helyezettől (fotó: Farkas József)
A nyolcadik helyen v&eacute;gzett a Pataki Vikt&oacute;ria, N&eacute;meth R&oacute;bert p&aacute;ros a csengtui &ouml;ttusa-vil&aacute;gbajnoks&aacute;g vas&aacute;rnapi v&aacute;lt&oacute;verseny&eacute;ben, amelyet vegyes csapatokkal rendeztek.

A dobogóra a lengyelek, az ukránok és a litvánok állhattak fel a 19 duót felvonultató mezőnyben.

A magyarok a vívás után kilencedikek voltak, aztán a 2x100 m-es úszóváltóban a negyedik legjobb időt érték el, s ezzel két pozíciót előreléptek. Ezután nagyon összeszedett, koncentrált produkcióval megnyerték a lovaglást – Pataki hibátlanul, Németh két akadályveréssel ment végig a pályán –, és ennek, valamint több rivális rontásának eredményeként másodikként kezdhették a 2x2000 m-es, lövészetekkel megszakított futást.

A sűrű élmezőnyben az első és a nyolcadik között mindössze 19 mp volt a különbség a startnál. A táv során többször változott a sorrend, Pataki elsőre még az élcsoporttal, egészen pontosan elsőként, második sorozata után viszont csak hetedikként jött ki a lőállásból, majd futótávja végén kilencedikként váltotta Némethet, aki két jó sorozattal egy helyet előrelépett.
 
Pataki vívásban, úszásban és lovaglásban, Németh pedig úszásban, lovaglásban és a kombinált számban nyújtott jó teljesítményt. A dobogóra azok a párosok állhattak, amelyek  tagjainál nem volt "lyukas szám".

Vegyes váltót először rendeztek felnőtt vb-n. Hétfőn a férfiak váltóversenyére kerül sor a viadalon.

„Nagy reményekkel nem vághattunk neki ennek a napnak, ráadásul három szám után minimális volt a különbség, így sejthettük, hogy jelentős szerepe lesz a kombinált résznek, azt pedig tudtuk, hogy Pataki ebben nem túl jó – mondta az MTI-nek Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. – Ezzel együtt ő volt a nap meglepetése, három számban is a hátán vitte a párost, jól vívott és úszott, a lovaglásban parádés teljesítménnyel tartotta életben a reményeket, és végül a kombinált számban is csak a második lövészete nem sikerült. A nap során ez volt az egyetlen, amiben hibázott. A végeredményt alapvetően meghatározta, hogy néhány csapat friss emberekkel indult.”

 ÖTTUSA-VB
VEGYES VÁLTÓ
1. Lengyelország (Sylvia Czwojdzinska, Remigiusz Golis) 5660
2. Ukrajna (Viktoria Teresuk, Pavlo Timoscsenko) 5622
3. Litvánia (Donata Rimsaite, Justinas Kinderis) 5594
...8. Magyarország (Pataki Viktória, Németh Róbert) 5252 (vívás: 38 győzelem/34 vereség/832 pont, úszás: 2:00.44 perc/1356 pont, lovaglás: 1160 pont, lövészet-futás: 17:24.12 perc/1904 pont)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik