Karate: szombaton 15.-ször kerül sor a Halom-kupára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.20. 14:14
Idén tizenötödik alkalommal rendezik meg a szigethalmi Seizan Karate-Do Sportegyesület szervezésében XV. Halom-kupa utánpótlásversenyt, melyet a MESTER (tömítők, ragasztók forgalmazója) is támogat.

Ez alkalommal 16 egyesület 23 klubjának több mint 450 indulója tiszteli meg jelenlétével a rendezvényt. A verseny február 21-én szombaton 9 órakor kezdődik a tököli Városi Sportcsarnokban.február 21-én szombaton 9 órakor kezdődik a tököli Városi Sportcsarnokban.

A megszokott két versenyszámon (kata, vagyis formagyakorlat, és kumite, vagyis küzdelem) túl két, kifejezetten a fiatalabb és kezdő kategóriák számára kifejlesztett, kicsit játékosabb, egyszerűsített szabályok szerint folyó versenyszámmal is készülnek (shiko: meghatározott állásban tíz ütést végrehajtani; és szivacs kumite, ahol a partner mellényére kell a tépőzárral fedett kockát felragasztani). Ezen túl a biztos sikerélmény elérése céljából a kicsiknél kis, három-öt fős csoportokat alakítanak ki, így minden résztvevő éremmel térhet haza. A nagyobbak körmérkőzést vívhatnak egymással, hogy minél több lehetőségük legyen a gyakorlásra. A „profik" pedig gyakorlóküzdelmeket vívnak majd, ami remek felkészülést biztosít a szezon magasabb szintű versenyeire.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik