NS: 50 éve először megvan a továbbjutás! – szerda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.22. 00:05
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

Szokásos Eb-nap, szokásos kétrészes Nemzeti Sport, csak még vastagabban, tizenöt oldalt szentelve például csak az Európa-bajnokságnak – tele érdekességekkel.

Azért azt senki sem gondolta volna, hogy úgy játszunk szerdán a portugálokkal, hogy nekik még izgulniuk kell a továbbjutásért, nekünk meg már nincs ilyen gondunk. Ezzel együtt Bernd Storck azért motivált, optimista és realista (mint mindig), még a szokásos napi naplójában is.

A portugál meccs előtt Németh Krisztiánt és Lovrencsics Gergőt kérdezték tudósítóink, na meg Dárdai Pált, aki például arról beszél, hogy ha nincs Szalai Ádám és emlékezetes kirohanása, akkor talán ez az egész sincs – és még ezer más dologról. Na meg azt is meghallgatták, Fernando Santos portugál kapitány mit vár a meccstől – és még Puskás Ferenc is szóba került.

Sinkovics Gábor a korábbi szélvészgyors svájci válogatott csatárral, Ruedi Elsenerrel beszélgetett, aki elárulta, hogy szerinte Olaszország mellett Magyarország a másik meglepetéscsapat ezen a tornán – hiába, ért hozzá.

Na, meg visszapillantók (Walestől Oroszországig), tudósítások (Csillag Péter kollégánk például a helyszínen láthatta a németek mind a tízmillió kihagyott helyzetét az északírek ellen), beharangozók (Ibrahimovic lehetséges búcsúmeccsétől az írek nehéz napjáig) rogyásig, sőt még egy német szent őrültet is bemutatunk, aki dúsan feldíszített triciklivel karikázott el a németek Eb-meccseire.

Mindeközben Kispesten is vidáman pattogott a labda, amiről Sinkovics Gábor a helyszínen győződhetett meg a Honvéd–Vasas edzőmeccsen.

Játékossorsok Megyeri Balázstól Vida Mátén át Koman Vladimirig: nyilatkozatsorozat a magyar futball itthon maradt képviselőitől. Mindegyikük érdekes valamiért.

Az elit-vb-n is megvillanó hokis, Erdély Csanád visszatér Magyarországra az amerikai juniorligából, méghozzá Fehérvárra, ahol visszautasíthatatlan ajánlattal várták.

Michelisz Norbert az eddigi hónapokat értékeli a gyári Hondával: mit mondjunk, lelkes, elvégre hat hétvégén hat dobogós helyet gyűjtött (mondjuk volt, amelyiket elvették tőle utóbb, de akkor is), jövőre pedig már a vb-címet is megcélozza.

Szerda lévén Hajrá, foci! a melléklet neve: megismerkedhetünk a 22 meccsen gólt sem kapó dorogiakkal, a parádézó kaposváriakkal, és az is kiderül, miért jó buszozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik