Birkózás: mind a hat magyar dobogós Kubában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.19. 08:25
null
Korpási Bálint aranyérmes lett Kubában (Fotó: MBSZ/Martin Gábor)
Havannában rendezték a hétvégén a kötöttfogásúak immár második, világranglistás pontot hozó kiemelt nemzetközi tornáját, amelyen egyhetes helyszíni edzőtábort követően hat magyar birkózó vett részt. Mind a hat dobogóra állhatott az 51. Cerro Pelado-Granma emlékversenyen, közülük hárman a tetejére!

 

A világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint (72 kg) mexikói, amerikai, német és a döntőben kubai riválist megverve szerzett aranyérmet. A szintén vb- és Eb-győztes, olimpiai 5., hosszú sérülés után visszatérő Bácsi Péter (82) ugyan a házi rangadón 2–0-ra kikapott a vb- és Eb-3. Szabó Lászlótól, utána magabiztosan múlt felül két kubait, s a körbeverések neki kedveztek. Első lett az Európa-bajnok, vb-3., olimpiai 5.

Lőrincz Viktor (87) is, aki német és kubai ellenfél után a fináléban az U23-as vb- és Eb-nyertes Szilvássy Eriket múlta felül egy akciót nem hozó derbin, így 2–1-re vezet hazai vetélytársával szemben az idei válogatókon. Szilvássy ezüstje mellett a már említett Szabó László, valamint az Eb-2. Lám Bálint (130) bronzérmet vehetett át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik