Birkózás: Lőrincz Tamás fél év után nyert vb-ezüstöt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.01. 12:34
null
Lőrincz Tamás szerint kicsit potyaízű a dolog, de örül az ezüstnek
Orosz sajtóinformációk megszellőztették, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) pedig már a a hivatalos értesítést is megkapta arról, hogy 75 kilós kötöttfogásúak között indult Alekszandr Csehirkint doppingvétségen érték a tavaly augusztusi, párizsi világbajnokságon, így elveszik tőle az ezüstérmét.

 

 

Aki pedig kapja, az általa az elődöntőben felülmúlt, a későbbi bronzcsatát megnyerő Lőrincz Tamás: a háromszoros Európa-bajnok, olimpiai 2., vb-3. kiválóságnak ilyen színű érme még nincs világbajnokságról.

Érdeklődésünkre így kommentálta a hírt a mátraházai edzőtáborban: „Kicsit potyaízű így a dolog, kevesebbet jelent, jobb lett volna vb-döntőt birkózni, de azért nem fojtom magam a kádba. Az elődöntőben olyan iramot diktált az orosz, hogy nehezen bírtam, uraltam ugyan a meccset, de elég volt egy hiba, és kihasználta. Azért persze örülök az ezüstnek.”

Lőrincz Tamás hozzátette, a térdsérülése szépen gyógyul, bő három hét múlva az országos bajnokságon már a tervek szerint versenyez, a májusi Eb-n is indul, de természetesen alapvetően az októberi budapesti vb-re készül.

A szövetség vezetősége a közeljövőben ünnepélyes és hivatalos keretek között szándékozik átadni Lőrincznek a világbajnoki ezüstérmet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik