Birkózókból modellek – a fényképezőgép előtt is megállták a helyüket

Vágólapra másolva!
2018.08.30. 17:04
Az október végi budapesti világbajnokság előtt szűk két hónappal a Körcsarnokban válogatott birkózóink nagy része felöltötte a formaruhákat.
GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Török Attila)
GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Török Attila)

 

A show-t már az esemény legelején ellopta Olivér, a világbajnok Sastin Marianna és férje-edzője, Wöller Ákos féléves kisfia. Az apróság hatalmas szakértelemmel kúszott-mászott a Körcsarnok birkózószőnyegén – legalábbis azon a felén, amit nem szedtek fel. Az épülő Puskás Ferenc Stadion szomszédságában rendezték meg a női válogatott és a férfi kötöttfogású-válogatott hivatalos világbajnoki fotózását – az október 20–28. között a Papp László Budapest Sportarénában megrendezendő viadal még messze van, a felkészülési versenyek és edzőtáborok azonban közelednek.

Az udvariassági sorrendnek megfelelően a hölgyek kezdtek. Az öltöny viselete azért nem aratott osztatlan sikert mindegyiküknél („annyira szűk a zakó, hogy begombolni sem tudom”), de megérte a küzdelem, mert csinos és elegáns csapat állhatott a kamerák, fényképezőgépek elé. A pózolás (és persze a meleg) is kihívást jelentett – a birkózókat nem erről az oldalukról ismerjük leginkább –, ám meg kell hagyni, tisztességgel és vidáman helytálltak.

Lassan, de biztosan felváltották őket a kötöttfogású urak és megérkezett Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke, aki szintén részt vett a fotózáson, hasonlóan a szövetségi kapitányokhoz. A csoportkép szervezése közben is zajlott az élet, az Európa-bajnok Lőrincz Viktor viccesen kérte az egyik fotóst, készítsen néhány kockát a nehézsúlyú Lám Bálint hátáról, aki fehér inge tanúsága szerint alaposan megizzadt az öltönye alatt, aztán a padról is leparancsolták, mondván, épp elég magas anélkül is.

A feladatok ekkor még nem értek véget, a versenyzők magukra öltötték a melegítőket, később a hivatalos mezeket is – az élénk színek miatt távolról sem lesznek összetéveszthetők mással a magyar birkózók –, de utóbbiakat élesben majd a jövő héten tesztelik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik