Cselgáncs: az vb-ezüstérmes Tóth Krisztián megkönnyebbült

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.03. 18:34
Tóth Krisztián világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes cselgáncsozó tartott attól, hogy törlik tokiói olimpiát, amelyet végül egy évvel, jövő nyárra halasztottak.



Tóth Krisztián az M1 aktuális csatornának azt mondta: izgult amiatt, hogy a kvalifikációs sorozatban eddig szerzett pontjaikat elveszik, illetve mennyi plusz versenyük lesz azzal, hogy csak jövőre rendezik meg az olimpiát.

„Megnyugtató volt számomra, hogy az utolsó információim szerint nem veszik el a pontokat, és nem olyan sok versenyt fognak hozzátenni" – mondta. Kiemelte: véleménye szerint „teljesen korrekten fog folytatódni a kvalifikációs sorozat".

„Igazából én csak azt követően nyugodtam meg, amikor bejelentették, hogy lesz olimpia 2021-ben, mert addig nagyon tartottam attól, hogy esetleg eltörlik" – nyilatkozta. Kifejtette: a kvalifikációs ranglistán szeretné megtartani a jó pozícióját a kedvező olimpiai kiemelés miatt, mert sportágukban különös jelentősége van a sorsolásnak, valamint annak is, hogy kivel kezdenek egy világeseményen.

„Mert nyilván szeretnék valami szépet alkotni az olimpián" – emelte ki.

Tóth Krisztián kifejezte örömét azzal kapcsolatban, hogy hétfőtől legalább az edzések újra kezdődhetnek, amit már társaihoz hasonlóan ő is nagyon várt, miként várja már a szövetség által a legjobbak számára május második felére tervezett tatai edzőtábort is. Hozzátette: a rendhagyó helyzetben az elmúlt két hónap nem a fejlődésről, hanem a szinten tartásról szólt, leginkább futott és kerékpározott, illetve kiegészítő és új mozgásként fát vágott.

A 26 éves sportoló hangsúlyozta: reményei szerint a tatai edzőtáborban már sor kerülhet sportágspecifikus gyakorlatokra és tatamin is küzdhetnek egymással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik