Birkózás: Dollák Tamara ezüstérmet nyert az U23-as Eb-n

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.05.20. 19:12
null
Dollák Tamara ezüstöt nyert (Fotó: MBSZ/UWW)
Címkék
Szkopjében, az idei U23-as Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján mind a négy induló honfitársnőnk érdekelt volt. A junior Eb-3. Dollák Tamara (59 kg, UTE) egyenesen a döntőben, ahová előző nap jutott be. Itt a viadal egyik legnagyobb klasszisával, a felnőtt és U23-as Eb-győztes, junior világbajnok, tokiói olimpikon moldovai Anastasia Nichitával nézett farkasszemet – számolt be a Magyar Birkózószövetség hírlevele.

 

 

A papírforma ezúttal nem borult fel, levitellelés pörgetésekkel lett meg a technikai tus (0-10), ettől függetlenül az újpesti versenyző ezüstérme kiváló eredmény.

A junior Európa-bajnok Nagy Bernadett (76 kg, UTE) a vigaszágon hiába vezetett a szünetben 4-0-ra, végül 8-5-re veszített a kadet vb- és Eb-3. litván Kamile Gaucaite ellen, s kiesett.

A csütörtökön rajtolók közül a kadet Eb-2. Szekér Szimonetta (53 kg, Honvéd) a koszovói Elvira Krasniqit egy perc alatt technikai tussal (10-0), a román Simona Ionescut pedig 0-4-ről 10-4-re fordítva végül tussal verte. Így bekerült az elődöntőbe, ahol a junior Eb-nyertes orosz Jekatyerina Verbina már megállította (0-6), így a pénteki bronzmérkőzésen lesz érdekelt a vigaszági francia–lengyel mérkőzés győztesével. A junior Eb-2. Bognár Erika (57 kg, Honvéd) 5-0-ra alulmaradt az U23-as és junior kontinensbajnok orosz Viktorija Vaulinával szemben és kiesett.

Pénteken kezdik meg szereplésüket kötöttfogásúak öt súlycsoportban, köztük három magyar. Kismóni Móric (77 kg, Ferencváros) grúz, a junior világ- és Európa-bajnok Takács István (87 kg, Honvéd) finn, a junior vb- és Eb-3. Vitek Dáriusz (130 kg, Honvéd) orosz riválissal kezd – tekintett előre beszámolójában az MBSZ.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik