Asztalitenisz: az Ecseki, Szudi páros negyeddöntős a szingapúri Grand Smashen

Vágólapra másolva!
2022.03.14. 10:09
null
Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó szép győzelmet aratott a nyolcaddöntőben (Fotó: WTT)
A hatodik helyen kiemelt Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó rendkívül izgalmas mérkőzésen győzte le iráni ellenfelét és jutott be a legjobb nyolc közé Szingapúrban, Madarász Dóra egyesben, valamint a Póta, Madarász kettős azonban esélyesebb ellenféltől vereséget szenvedett, s ezzel elbúcsúzott a versenytől.

 

Az eddigi legsűrűbb nap várt a mieinkre Szingapúrban, ugyanis a Grand Smash-verseny főtáblás küzdelmeinek negyedik napján három magyar egység is asztalhoz állt. Az előző fordulóban az olasz Giorgina Piccolin, Debora Vivarelli kettőst 3:2-re legyőző Póta Georgina, Madarász Dóra női párosunk kezdte a sort, a nyolcaddöntőben a dél-koreai Jang He Un, Dzseon Dzsi Hi duó volt az ellenfél. Egyértelműen a páros világranglistán a 8. helyen álló ázsiaiak számítottak a párharc esélyeseinek, s ezt az asztalnál is igazolták: Pótáék mindhárom játszma első felében tartották a lépést velük, a harmadik pedig a végén is szorosan alakult, de ez volt a maximum, amit ebből az összecsapásból kihozhattak.

Érdekes kettősség jellemezte az Ecseki Nándor, Szudi Ádám párost. A mieinket a világranglistán elfoglalt 8. helyük alapján a Szingapúrban hatodikként emelték, így nem kellett selejtezőt játszaniuk, sőt a főtábla első fordulójában is erőnyerők voltak, viszont ez azt is jelentette, hogy a március 7-én elkezdődött versenybe érdemben csak egy héttel később, ma kapcsolódtak be. Nyolcaddöntős ellenfelüknek, az iráni Noshad Alamiyan, Nima Alamian duónak annyi előnye mindenképpen volt, hogy a 16 közé jutásért lejátszott mérkőzéssel már túlesett a bemutatkozáson, s ez időnként érezhető is volt az asztalnál. Az összecsapás, legalábbis ami az eredményt illeti, igencsak hullámzóan alakult, Ecsekiék a játszmák első felében általában hátrányba kerültek, amit aztán a végére vagy sikerült ledolgozni, vagy nem – szerencsére ezúttal az igen került túlsúlyba és nagy csatában 3:2-re nyertek.

„Nagyon szoros meccs volt, két szettet is hátrányból tudtunk megfordítani – értékelt a mérkőzés után Szudi Ádám. – Hullámzó volt a játékunk, de végig azt éreztük, hogy mi irányítunk és ha precízebbek leszünk, meg tudjuk nyerni a meccset. A döntő szett végét nagyon jól, pontosan le is játszottuk.”

Ez sem volt egyszerű, de a folytatás még rázósabbnak ígérkezik, négy közé jutásért ugyanis a páros világranglistán harmadik helyen álló Togami Sunszuke, Uda Jukija japán duó következik.

Magyar részről női egyesben Madarász Dóra (világranglista-66.) – aki az előző fordulóban hétszeres Európa-bajnok román Elizabeta Samarát búcsúztatta – zárta a napot. A 16 közé jutásért az Európa Top 16 tavalyi győztese, a német Nina Mittelham (25.) várt rá. A 28 éves magyar játékos jól kezdett, az első szettet sikerült is elcsípnie, ám ezt követően a német magára talált és fordítani tudott.

„Madarásznak az első megnyert játszma után a következő két szettben is lehetett volna esélye” – mondta Bátorfi Zoltán női szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy összességében elégedetten zárja a sportág első Grand Smash-tornáját, hiszen „itt minden meccs, minden győzelem aranyat ér”.

GRAND SMASH, SZINGAPÚR
Férfiak. Páros. Nyolcaddöntő
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Alamiyan, Alamian (iráni) 3:2 (9, –10, 9, –2, 9)
Nők. Egyes. A 16 közé jutásért
Mittelham (német)–Madarász Dóra 3:1 (–9, 8, 6, 5)
Páros. Nyolcaddöntő
Jang He Un, Dzseon Dzsi Hi (dél-koreai)–Póta Georgina, Madarász Dóra 3:0 (7, 5, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik