„Hajrá, magyarok!” kiadvány készült a magyar sport elmúlt 14 évének sikereiről

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.04.18. 15:44
A kiadványt bemutatták (balról jobbra): Szöllősi György, Nyitrai Zsolt, Schmidt Ádám és Deutsch Tamás (Fotó: Dömötör Csaba)
A Nemzeti Sport újságírói is tevékeny szerepet vállaltak a magyar sport elmúlt 14 évének a sikereit összegyűjtő „Hajrá, magyarok!” kiadvány elkészítésében. A csütörtök délelőtt a Puskás Arénában megrendezett sajtóeseményen Szöllősi György, lapunk főszerkesztője azt is elárulta, hogy a kiadvány májusban a Nemzeti Sport mellékleteként is elérhető lesz.

MAGYAR SPORT AZ ELMÚLT 14 ÉVBEN hatalmas fejlődésen ment keresztül. Ez igaz a sportsikerekre, az infrastrukturális háttérre, a sporttámogatások mértékére, a sportdiplomáciára és az edzőképzésre is. A csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón bemutatták az elmúlt 14 évet összegző „Hajrá, magyarok!” kiadványt.

„Komoly szimbolikája van, hogy most itt, a Puskás Arénában találkozhatunk. Magyarország kormánya a közéleti munkáját a párbeszédre alapozza. Eddig több mint tíz konzultációt indítottunk el, a legutóbbit a zöld energia kérdésében. A közeljövőben a magyar gazdák véleményét hallgatjuk meg különböző fórumokon, de a magyar nyugdíjasokat is szeretnénk megszólítani. Májusban sportszakmai országjárásba kezdünk, amelyen mindenkit várunk, hogy beszéljük át együtt a magyar sporttal kapcsolatos kérdéseket. Ehhez elkészítettünk egy szakmai füzetet, ami összegzi a 2010 óta elért legfontosabb eredményeinket” – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos, aki kiemelte, hogy a kiadvány Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének az előszavával indul.

„Nagy öröm számunkra, hogy a kezünkben tarthatjuk ezt a kiadványt, amely méltóképpen mutatja be, hogy az elmúlt tizennégy évben milyen sporteredményeket értünk el. 2010-ben egy leharcolt állapotú infrastruktúrát örököltünk, az edzőknek és a sportolóknak alulfizetve kellett felvenniük a versenyt a világ legjobbjaival. Ebben is változást hozott az elmúlt időszak, a fejlesztéseknek köszönhetően világeseményeket hoztunk hazánkba, a sport egy vonzó terület lett az embereknek” – emelte ki Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára.

A Magyar Kormány a 2023. január 1-jén elindított Nemzeti Versenysport-fejlesztési Programban mind a 46 olimpiai sportágat támogatja. Szorosabb lett az együttműködés a MOB-bal és a Magyar Paralimpiai Bizottsággal is.

Deutsch Tamás, európai parlamenti képviselő, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke bejelentette, hogy május elején sportszakmai országjárás kezdődik, amelynek keretein belül a magyar sport minden szereplőjének lehetősége nyílik a közös eszmecserére. 2010-ben 17.8 milliárd forint volt a magyar sport költségvetési támogatása, 2024-ben már 172.4 milliárd forint.

A korábbi ifjúsági- és sportminiszter bejelentette, hogy május elején sportszakmai országjárás kezdődik, amelynek keretein belül az ország összes vármegyéjében és a fővárosban is lehetősége nyílik a magyar sport minden szereplőjének a közös eszmecserére.

„A médiában dolgozó emberként úgy éreztem, hogy nem hívjuk fel eléggé a figyelmet arra, hogy 2010 óta a magyar sportban mekkora előrelépés is történt valójában. Éppen ezért fontosnak tartom, hogy végre van egy olyan füzet, ami számba veszi az elmúlt tizennégy év eredményeit” – mondta Szöllősi György, lapunk főszerkesztője, aki személyesen is részt fog venni a májusi országjáráson.

Május végén a Nemzeti Sport mellékleteként is elérhető lesz a „Hajrá, magyarok!” kiadvány.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik