Párizs 2024: bolgár színekben indul a magyar világbajnoknőt búcsúztató tekvondós

Vágólapra másolva!
2024.05.04. 13:57
Taekwondo - Olympics: Day 13
Kimia Alizadeh bolgár színekben indul az olimpián (Fotó: Getty Images)
Bulgáriát képviseli az idei nyári olimpián a tekvondósok női 57 kilogrammos súlycsoportjában az eredendően iráni Kimia Alizadeh, aki a márciusi, európai olimpiai selejtezőn legyőzte, és így elütötte a párizsi ötkarikás részvétel lehetőségétől Márton Luanát, a súlycsoport tavalyi magyar világbajnokát.

Alizadeh 2020-ban hagyta el hazáját, Németországban élt, a 2021-es tokiói olimpián pedig már a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által létrehozott menekültek csapatának tagjaként indult, és nyert bronzérmet. Később megkapta a bolgár állampolgárságot, és Párizsban már új hazája színeiben indul – írta az insidethegames.biz portál.

A NOB bejelentése szerint a francia fővárosban minden korábbinál nagyobb számban szerepelnek menekült státuszú sportolók. Csütörtökön mutatták be a csapatot, amelyben 11 országból 36 versenyző indul 12 sportágban. A NOB először a 2016-os riói játékokon indított menekültekből álló csapatot. A brazil nagyvárosban tízen állhattak rajthoz ily módon, míg a tokiói olimpián 29-en.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik