Sportlövő-vk: Major döntőbe jutott sportpisztolyban, Péni hatodik összetett puskában

Vágólapra másolva!
2024.05.09. 11:30
ISSF Rifle And Pistol World Cup 2019
Major Veronika (középen) bejutott a pénteki döntőbe (Fotó: Getty Images)
Major Veronika bejutott a női sportpisztoly pénteki fináléjába a Bakuban zajló sportlövő világkupa-viadalon, míg Péni István a 6. helyen végzett a férfi kisöbű szabadpuska összetett számának csütörtöki döntőjében.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a párizsi olimpiai kvótás Major Veronika a 30+30 lövéses alapverseny szerdai, úgynevezett pontlövészetét 290 körrel zárta, majd csütörtökön a rapid részben egészen kimagasló eredményt, 296 kört ért el, így összességében 586 kört produkált, amivel a harmadik legjobb volt és készülhet a pénteki fináléra.

A szám másik magyarja, a szintén párizsi kvótás Fábián Sára Ráhel a pontban 288, a rapidban 293 kört lőtt, 581 körös eredménye a 16. helyre volt elég a 64 fős mezőnyben.

A bakui vk csütörtöki versenynapján Péni István a férfi kisöbű szabadpuska összetett számának fináléjában lépett lőállásba. Az UTE párizsi olimpiai kvótás versenyzője a szerdai alapversenyből 592 körös eredménnyel az ötödik helyen jutott be a fináléba, melyben a 15 térdelő, majd a 15 fekvő testhelyzetű lövés után is a 6. helyen állt, az állóban sokáig közelített riválisaihoz, de a tizedik lövése 8,9 körre sikerült, amely után a 6. helyet ugyan megtartotta, de a közvetlenül előtte állóktól messze leszakadt.

A tizedik álló testhelyzetű lövés után a hetedik és a nyolcadik kiesett, a 11. szériát követően a hatodik is búcsúzott, így Péni számára 41 lövés után véget ért a finálé, melyet 418,9 körös eredménnyel zárt.

A számot a kínai Liu Jü-kun nyerte meg 467,3 körös új döntős világcsúccsal. A bakui vk-n ugyanezt a versenyszámot még egyszer megrendezik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik