Vívás: két férfi kardozónk folytathatja a szöuli GP-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.05.04. 07:38
Rabb Krisztián (Fotó: Földi Imre, archív)
Szilágyi Áron, Szatmári András és Gémesi Csanád sérülés miatt nem utazott el Szöulba, négy társuk közül kettő vette sikerrel a férfi kardozók Grand Prix-versenyének szombati selejtezőjét.

A szöuli Grand Prix-viadal, legalábbis az idei, kicsit más a mieink számára – a férfiak esetében igaz ez a megállapítás, merthogy a tavalyi milánói világbajnokságon csapatban aranyérmes kvartettből hárman is kihagyják a versenyt. 

Szilágyi Áron a március végi budapesti vk-viadalon sérült meg, s bár sokat javult a combizomhúzódása, olyan állapotban azért még nincs, hogy versenyezzen. 

Ahogyan azt már megírtuk, az elutazás előtt nem sokkal Telkiben sérült meg Szatmári András: egyéni világbajnokunk bokájából letört egy csontdarab, jelenleg gyógytornázik, és fizioterápiás kezelésekre jár, s talán nemsoká elkezdhet iskolázni mesterével, Gárdos Gáborral. 

Gémesi Csanádnak szintén a bokájával van gondja, neki futás közben „ment ki” a lába. 

A trió tehát itthon maradt, Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Rabb Krisztián és Horváth Gergő azonban nekivágott a messzi útnak: a szombati selejtezőben Iliász a csoportkör után egyből a 64 közé jutott, a társak közül csak Rabb Krisztián csatlakozott hozzá. 

Vasárnap – magyar idő szerint – kora reggel következnek a hölgyek: a versenyen mind az öt (csapat)világbajnokunk pástra lép

GRAND PRIX-VERSENY, SZÖUL 
KARD
FÉRFIAK
EGYÉNI
A csoportmérkőzéseken
Iliász Nikolász 5 győzelem/1 vereség, Rabb Krisztián 4/2, Decsi Tamás 3/3, Horváth Gergő 2/4
A 96 közé jutásért: Horváth G.–Bonah (német) 15:13
A 64 közé jutásért: Rabb–Kim Bjung Szu (dél-koreai) 15:3, A. Heathcock (amerikai)–Decsi T. 15:14, Garrigue (francia)–Horváth G. 15:9 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik