Vívás: két női tőrözőnk folytathatja a sanghaji GP-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.05.17. 10:08
Pásztor Flóra is indulhat Párizsban (Fotó: Dömötör Csaba)
Csak hárman utaztak el női tőrözőink közül a sanghaji Grand Prix-viadalra, ketten a főtáblán is pástra léphetnek.

A Grand Prix-viadalokon csak egyéni versenyt rendeznek, tőrben viszont számunkra, legalábbis egyelőre, éppen ez a lényeges – már ami a párizsi olimpiát illeti, hiszen azon Pásztor Flóra és Dósa Dániel indulhat. 

Mindketten ott vannak Kínában, pénteken pedig Pásztor pástra is lépett a GP-verseny selejtezőjében két társával, Kondricz Katával és Lupkovics Dórával egyetemben. 

A csoportkör nem sikerült rosszul egyik magyar számára sem, mert bár közvetlen főtáblára jutást nem hozott nekik, azt igen, hogy csak az egyeneses kieséses szakasz második körében kellett vívniuk: ezt az asszót Pásztor és Lupkovics vette sikerrel, így a vasárnapi főtáblán ők folytathatják. 

Szombaton Sanghajban a férfi tőrözők selejtezőjét rendezik – a viadal tizedik kiemeltje, Dósa Dániel rögvest a 64 között kezd vasárnap. 

GRAND PRIX-VERSENY, SANGHAJ 
Tőr. Nők. Egyéni. A csoportmérkőzéseken: Pásztor Flóra 5 győzelem/1 vereség, Lupkovics Dóra 5/1, Kondricz Kata 4/2. A 64 közé jutásért: Pásztor–Kus (lengyel) 15:4, Lupkovics–Pirijeva (orosz) 10:9, Berthier (szingapúri)–Kondricz 15:13 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik