Másodszor rendezték meg a Héraklész Szakmai Napot

K. Z.K. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.20. 20:33
Fotó: Schmidt Ádám Facebook-oldala
Másodszor rendezték meg a Héraklész Szakmai Napot, amelyen több száz fiatal versenyző és edző vett részt délelőtt a Grundon, majd délután átsétáltak a Ludovika Campusra, ahol a városi sportok olimpiai kvalifikációs versenyeinek első napját nézték meg.

 

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár nyitotta meg a Héraklész Szakmai Napot a Grundon, és beszélt több száz fiatal versenyző és edző előtt: „Szerda este Németországból autóztam hazafelé, de már ez a rendezvény járt a fejemben, hiszen nagyon fontos számunkra ez a program, nagyon fontosak vagytok nekünk. Nem véletlen, hogy hétszázmillió forinttal támogatja a sportállamtitkárság a Héraklész Programot, amelynek keretein belül most másodszor rendezzük meg a közösségépítő szakmai napot. Tavaly az atlétikai világbajnoksággal hoztuk szinkronba, most pedig a városi sportok kvalifikációs eseményével.”

Tőle Baji Balázs világbajnoki bronzérmes, Eb-ezüstérmes, olimpikon gátfutó, a Héraklész Program vezetője vette át a szót. „Természetesen az elsődleges a kiválasztott sportolók központi felkészülésének támogatása s az útjuk egyengetése. Jelenleg harmincegy egyéni sportágból kilencszázhúsz versenyző és több mint félezer edző vesz részt a programban. Nagy hangsúlyt fektetünk az egészségügyre, a prevencióra, de arra is, hogy ha már megtörténik a baj, akkor megfelelő biztosítási háttere is legyen a versenyzőknek.”

Emellett az edukációra, a szemléletformálásra, a közösségépítésre és a kommunikációra is kiemelt figyelmet fordítanak, ennek szerves része a mostani szakmai nap.

Ezt követően a rendezvény moderátora, Risztov Éva olimpiai bajnok úszó tartott kerekasztal-beszélgetést a tudatos táplálkozásról Kőrősi Évával, a Héraklész Program vezető dietetikusával, Hámori Luca Európai Játékok-bronzérmes ökölvívóval és Kiss Balázs korábbi világbajnok birkózóval. A délelőttöt egy érdekes beszélgetés zárta Steigervald Krisztián generációkutató és Linczényi Márkó zenész-podcaster között a mai generáció és az edzők viszonyáról, majd délután átsétáltak a résztvevők a Ludovika Campusra, ahol a városi sportok olimpiai kvalifikációs versenyeinek első napját nézték meg.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik