Gyász: elhunyt az Életmű-díjas sportújságíró, Fábián István

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.08. 17:24
Fábián István
Elhunyt Fábián István, Életmű- és Nívódíjas sportújságíró, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) korábbi elnökségi tagja.

 

Fábián István 1946-ban született Sarkadon, de gyermekéveit Gyulán töltötte. Az eredetileg vízműtechnikus szakember húszévesen a Gyulai Hírlap külsőseként indult pályája. A legtöbb időt a Békés Megyei Népújságnál, majd jogutódjánál a Békés Megyei Hírlapnál töltötte, ahonnan 38 év után, 2007-ben vonult nyugdíjba.

Az elmúlt évtizedekben dolgozott a legendás Körkapcsolás csabai hangjaként a Magyar Rádió, az MTV, majd a Szabad Európa Rádió, közelmúltig pedig a Magyar Katolikus Rádiónál külső munkatársként.

A Nemzeti Sportot és jogelődjét 28 évig tudósította. Moszkvától Atlantáig számos olimpián dolgozott. A Magyar Újságírók Országos Szövetségtől megkapta az Aranytoll kitüntetést, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSZÚSZ) Életmű-díjban részesítette, 2009-ben. Négy évvel korábban – eddig egyedüli külsősként – a Magyar Rádió Nívódíjjal tüntette ki.

A beol.hu gyászhíréből az derül ki, hogy Fábián István nemrégiben szívproblémákkal küzdött, műtéten esett át, de már nem épült fel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik