Kovács „Kokó” István: Aki olimpiát akar nyerni, annak ki kell zárnia a külvilágot

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2024.07.24. 14:06
S. Tóth János és Kovács István (Fotó: Mravik Gusztáv)
„Akasztották a hóhért”, vagyis Kovács Istvánt a tusnádfürdői Buzánszky Jenő Sportteraszon: miután moderátorként kérdezte Rákosi Gyulát, a következő beszélgetésben őt faggatta S. Tóth János, lapunk vezető szerkesztője. Nem szokatlan a kettős szerep a népszerű „Kokónak”, hiszen nem is „csak” két, hanem négy karriert is felépített már: olimpiai bajnok amatőr ökölvívóból lett profi világbajnok, majd neves sportvezető és médiaszemélyiség, televíziós riporter.

„Mindegyik szerepemben ugyanolyan jól éreztem magamat – mondta Kovács István. – A pályafutásom nagyobbik részében én válaszoltam a kérdésekre, talán a népszerűségemhez az is hozzájárult, hogy mindig próbáltam összetett mondatokkal válaszolni, kielégíteni az emberek kíváncsiságát.”

Kokó visszatekintett az olimpiai aranyához vezető útra. „Barcelonában szerepeltem először olimpián 1992-ben, harmincegy nemzetközi győztes meccs után az aranyért mentem Barcelonába, és a bronzérmet huszonkét évesen óriási kudarcként éltem meg, utána nehezen találtam vissza a helyes útra, de ennek a feldolgozása is kellett ahhoz, hogy aztán 1996-ban aranyat nyerhettem.”

Azt is elmondta: aki olimpiát akar nyerni, annak teljesen mindegy, milyen az az olimpia, hol rendezik, milyenek a körülmények. Csak úgy lehet nyerni, ha az ember teljesen kizárja a külvilágot, és csak a céljára fókuszál.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik