Marosi Ádám versenyen szeretne visszavonulni

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2024.07.12. 17:07
Marosi Ádám (Fotó: Nemzeti Sport)
Versenyen szeretne visszavonulni az öttusától a kétszeres egyéni világbajnok, olimpiai bronzérmes Marosi Ádám.

A július 26-án negyvenéves sportoló az M1 aktuális csatornának nyilatkozva arról beszélt, hogy a korábbi tervek szerint vegyes váltóban indult volna a most zajló, budapesti Európa-bajnokságon, de vállsérülése miatt ez meghiúsult.

Balogh Gábor, a hazai sportági szövetség elnöke az Eb előtti sajtótájékoztatón bejelentette, hogy elbúcsúztatják a pályafutását befejező Marosit, ő viszont most úgy fogalmazott: ez az Eb lett volna az utolsó viadala a lovaglással megrendezett öttusában, de nem szeretne úgy visszavonulni, hogy nem versenyez.

„Ha visszavonulok, akkor egyszer majd úgy szeretnék, hogy egy versenyt befejezek, befutok, és akkor köszönöm szépen ezt az elmúlt 27 évet” – tette hozzá.

Úgy folytatta: reméli, hogy a jövő év elején esedékes fedett pályás versenyre fel tud készülni és akkor azon búcsúzhat, vagy akár később.

Beszélt arról is, hogy egy éve még úgy gondolta, a negyvenedik születésnapján, amely a nyári olimpia megnyitójának napjára esik, akár Párizsban lehet.

„Nem úgy hozta az élet, hogy én most ott lehessek, ettől függetlenül az öttusától nem szeretnék eltávolodni, benne szeretnék maradni ebben a csodálatos sportágban, egyelőre még mint aktív versenyző” – mondta.

Emlékeztetett rá, hogy az egyik legnagyobb ellenzője volt a lovaglás kivételének, most viszont már úgy látja, lassan itt az ideje, hogy kipróbálja a helyére kerülő akadályversenyt. Azt ígérte, amint a válla engedi, felmegy a pályára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik