Pekler harmadik, Péni hatodik légpuskában a budapesti sportlövőverseny nyitó napján

Vágólapra másolva!
2024.07.10. 17:48
Pekler Zalán a harmadik helyen zárt (Fotó: Árvai Károly)
Az egyaránt olimpiai induló Pekler Zalán harmadik, Péni István hatodik lett férfi 10 méter légpuskában a Fehér úti Nemzeti Lőtéren zajló nemzetközi sportlövőviadal szerdai, nyitó napján.

 

A magyar szövetség beszámolója szerint a III. Masped Shooting Cup elnevezésű versenyen mindkét magyar jól lőtt az alapversenyben, Pekler Zalán 632.4 körrel – közte egy 106.9 körös kiváló sorozattal – a második helyen, míg Péni István közel a bűvös 630-as határhoz, 629.5 körrel hatodikként kvalifikálta magát a nyolcas döntőbe, amelynek mind a nyolc résztvevője párizsi induló volt. A győzelmet az indonéz Fathur Gustafian szerezte meg a szlovák Patrik Jany előtt.

A nők 10 méter légpuska versenyszámában öt magyar is fináléba jutott. Az alapversenyt a szintén olimpiai induló Mészáros Eszter nyerte 630.9 körrel úgy, hogy az egyik sorozatában fantasztikus, 107.1 kört teljesített. A döntőben Nagybányai-Nagy Anna jobbnak bizonyult nála, első lett, kilenc tizeddel előzte meg a második Mészárost.

A 25 méter standard pisztoly open számát, amely nem olimpiai szám, az ugyancsak párizsi induló Major Veronika 581 körös új országos rekorddal nyerte meg.

A szombatig tartó Masped Kupán rekordnak számító, 25 ország versenyzői állnak lőállásba.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik