Tusványos: 18-20 érem a cél a paralimpián – Szabó László

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.07.25. 15:55
Szabó László (balra), Lévay Petra és Csinta Samu a Sportteraszon (Fotó: Mravik Gusztáv)
A párizsi paralimpia és a várható magyar esélyek volt a fő témája a csütörtöki második panelbeszélgetésnek a Buzánszky Jenő Sportteraszon. Szabó Lászlót, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökét és Lévay Petra Európa-bajnok paratriatlonistát Csinta Samu újságíró, lapunk állandó publicistája kérdezte.

Lévay Petra Tokióban részt vett a paralimpián, s az előkelő 9. helyet szerezte meg; előzetesen a nyolc-tizedik hely valamelyikére várta magát.

„Fantasztikus élmény volt, minden napot úgy éltem meg, mintha egy-egy év lett volna” – idézte fel 2021-es emlékeit. Noha egy sötét belső udvarra néző szobát kapott, amit magában „az örök éj birodalmának” nevezett el, mégis élete élménye volt a tokiói viadal. A párizsi versenyekre nem sikerült indulási jogot szereznie. Sorozatos sérülések hátráltatták, ennek ellenére reális esélye volt a kvótára, ami végül nem jött össze, de így sem érez csalódottságot (s elvi lehetősége még van az utazásának). 

A jelen állás szerint a magyar delegáció 13 sportág képviseletében 39 tagú lesz, a kerekes székes teniszben azonban még nem ért véget a kvalifikáció. Szabó László felelős tippje Párizsra: 18-20. hely a nemzetek rangsorában és 18-20 érem.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik