A címvédő Chisnall csúcsformában érkezik a Hungarian Darts Trophyra

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.09.09. 17:55
Dave Chisnall a legutóbbi három ET-versenyből kettőt megnyert, Budapestre címvédőként érkezik (Fotó: PDC)
Mint beszámoltunk róla, Dave Chisnall megnyerte az antwerpeni darts European Tour-versenyt, így a jövő hét végi budapesti Hungarian Darts Trophy előtt elmondhatja magáról, nemcsak címvédőként, hanem a sorozat legfrissebb győzteseként is érkezik az MVM Dome-ba.

„Peter Wright ellen nagy mázlim volt, de a többi meccsen jobb voltam az ellenfelemnél. A menedzserem mondta, hogy ez a századik European Tour-versenyem, jó lenne megnyerni, hát tessék” – mondta a Ricardo Pietreczko ellen megnyert döntő után a világranglista hatodik helyére előrelépő Chisnall, aki a negyeddöntőben 2–4-ről győzte le 6–5-re Wrightot.

Chisnall tavaly a Hungarian Darts Trophy harmadik győztese lett Gerwyn Price és Joe Cullen után, és az idén első kiemeltként lesz ott az MVM Dome-ban.

A PDC versenynaptára igencsak besűrűsödik a következő hetekben. E hét végén Amszterdamban az első őszi tv-s tornát rendezik meg Amszterdamban, a World Series Finalson 32 topjátékos szerepel majd. Bár ez a verseny a World Series többi versenyéhez hasonlóan nem ad ranglistapontokat, a nagy tornák közé tartozik, rangja van a diadalnak.

A World Series Finalst követően egymást váltják majd a Players Championship- és a European Tour-fordulók. Jövő kedden és szerdán Wiganban két PC-torna lesz, aztán péntektől vasárnapig a Hungarian Darts Trophy, majd a rá következő kedden és szerdán két PC-viadal Leicesterben. Azt követi a svájci ET-verseny, majd Wigan várja vissza a játékosokat újabb három PC-fordulóra.

Ez a topjátékosok esetében megterhelő ingázással jár majd, kérdés, hogy Gary Andersonhoz hasonlóan más is dönt-e úgy, hogy a kényelmet választva kihagyja egyik vagy másik ET-versenyt, és marad a szigetországban. A belgiumi European Tour-versenytől Anderson mellett Nathan Aspinall és Rob Cross maradt távol, előbbi július óta nem játszott kézsérülése miatt, ezen a héten Amszterdamban térhet vissza.

Ami a magyarokat illeti, a hátralévő három European Tour-forduló mindegyikén lesz honfitársunk, Budapesten Bezjian Alberto, Csóka András, Jehirszki György és Végső János, Bázelben Prés Nándor, Prágában Kovács Patrik indul majd.

A HUNGARIAN DARTS TROPHY MEZŐNYE
A RANGLISTÁKRÓL INDULÁSI JOGOT SZERZŐK (visszalépések előfordulhatnak)
VILÁGRANGLISTA (16 fő): Luke Humphries (angol), Michael Smith (angol), Michael van Gerwen (holland), Rob Cross (angol), Nathan Aspinall (angol), Gerwyn Price (walesi), Dave Chisnall (angol), Jonny Clayton (walesi), Damon Heta (ausztrál), Dimitri Van den Bergh (belga), Ross Smith (angol), Peter Wright (skót), Chris Dobey (angol), Joe Cullen (angol), Stephen Bunting (angol), Danny Noppert (holland)
PRO TOUR-RANGLISTA (16 fő): Josh Rock (északír), Andrew Gilding (angol), Ryan Searle (angol), Martin Schindler (német), Luke Littler (angol), Krzyszfof Ratajski (lengyel), Daryl Gurney (északír), Raymond van Barneveld (holland), Brendan Dolan (északír), Gian van Veen (holland), Ricardo Pietreczko (német), Luke Woodhouse (angol), James Wade (angol), Ryan Joyce (angol), Ritchie Edhouse (angol), Callan Rdyz (angol)
PRO TOUR-SELEJTEZŐ (10): Keane Barry (ír), Leighton Bennett (angol), Darren Beveridge (skót), Gabriel Clemens (német), Florian Hempel (német), Martin Lukeman (angol), Wessel Nijman (holland), Dirk van Duijvenbode (holland), Lukas Wenig (német), Scott Williams (angol)
MAGYAR SELEJTEZŐ (4): Bezjian Alberto, Csóka András, Jehirszki György, Végső János
KELET-EURÓPAI SELEJTEZŐ (1): Sebastian Bialecki (lengyel)
ÉSZAK-EURÓPAI SELEJTEZŐ (1): Cor Dekker (norvég)

A KIEMELTEK LISTÁJA: Dave Chisnall (angol, 1.), Ross Smith (angol, 2.), Luke Humphries (angol, 3.), Gerwyn Price (walesi, 4.), Danny Noppert (holland, 5.), Josh Rock (északír, 6.), Stephen Bunting (angol, 7.), Damon Heta (ausztrál, 8.), Ryan Searle (angol, 9.), Martin Schindler (német, 10.), Rob Cross (angol, 11.), Gian van Veen (holland, 12.), Chris Dobey (angol, 13.), Luke Littler (angol, 14.), Michael van Gerwen (holland, 15.), Ricardo Pietreczko (német, 16.)

A PDC EUROPEAN TOUR ÁLLOMÁSAI
Belgian Darts Open, Wieze. Döntő: Luke Littler–Rob Cross 8–7
German Darts Grand Prix, München. Döntő: Luke Humphries–Michael van Gerwen 8–1
International Darts Open, Riesa. Döntő: Martin Schindler–Gerwyn Price 8–5
European Darts Grand Prix, Sindelfingen. Döntő: Gary Anderson–Ross Smith 8–6
Austrian Darts Open, Graz. Döntő: Luke Littler–Joe Cullen 8–4 
Baltic Sea Darts Open, Kiel. Döntő: Rob Cross–Luke Humphries 8–6
Dutch Darts Championship, Rosmalen. Döntő: Josh Rock–Jonny Clayton 8–4
European Darts Open, Leverkusen. Döntő: Dave Chisnall–Ross Smith 8–6
German Darts Championship, Hildesheim. Döntő: Peter Wright–Luke Littler 8–5
Flanders Darts Trophy, Antwerpen. Döntő: Dave Chisnall–Ricardo Pietreczko 8–6
SZEPTEMBER 20–22.: HUNGARIAN DARTS TROPHY, BUDAPEST
Szeptember 27–29.: Swiss Darts Trophy, Bázel
Október 18–20.: Czech Darts Open, Prága
Október 24–27.: Európa-bajnokság, Dortmund

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik