Átvették egyetemi diplomáikat a Liu fivérek

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.09.08. 18:04
Átvették diplomájukat a Liu fivérek (Fotó: Czinege Melinda/HAON)
A hagyományokhoz hűen idén is a Főnix Arénában rendezték a Debreceni Egyetem tanévnyitóját, amelyen ezúttal is többeknek adták át a diplomájukat. Az eseményen Liu Shaolin Sándor, olimpiai bajnok, világbajnok, Európa-bajnok, világkupagyőztes rövid pályás gyorskorcsolyázó, valamint testvére, Liu Shaoang, kétszeres olimpiai-, világ- és Európa-bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó is átvette diplomáját – számolt be az eseményről a haon.hu.

„Remek érzés, hogy megszereztük a diplománkat, nagyon élveztem a Debreceni Egyetem képzését, a tanárainknak pedig külön köszönet ezért a mérföldkőért” – mondta a vármegyei hírportálnak Liu Shaolin Sándor. 

A 2022 óta kínai színekben versenyző kiválóság úgy fogalmazott, nem volt egyszerű az élsportot összekötni a tanulással, de nem egyedi példa az övék, hiszen versenytársai kivétel nélkül egyetemre járnak.

„Jó lehetőségnek tűnt anno Debrecen, korábban sokat jártunk ide versenyekre és tréningezni, már akkor is jól éreztük magunkat. Éltünk a lehetőséggel, nagyon jó döntésnek bizonyult utólag. Az életben folyamatosan tanulni kell, szerencsére erre volt lehetőségünk a cívisvárosban. A tanároknak külön köszönet, nagyon rugalmasak voltak velünk. Most egy hatórás időeltolódásban élünk, de így is sikerült mindent egyeztetnünk. Amikor Debrecenben vagyunk, vannak különóráink, bejárunk az egyetemre” – mondta az egyetemen marketinget tanuló Liu Shaolin Sándor, hozzátéve, hogy a jövőben is a cívisvárosban folytatja a tanulmányait. 

Liu Shaoang úgy fogalmazott, hogy mindig is jól érezte magát Debrecenben, s röviden kitért a jövőjére is.

„Rengeteg barátra leltünk itt, maga a debreceni hangulat is örökre megmarad bennünk. Amikor itt versenyzünk, mindig meleg szívvel fogadnak minket. (...) A mentoraink nélkül az elején nem igazán tudtuk volna, hogyan induljunk el, de már akkoriban is segítettek. Az ő érdemük is, hogy ma itt állhatunk. Ha az ember kezében van egy diploma, az mindig jó jel, hiszen a sportolók pályafutása is véges. Edző biztosan nem leszek, de sok más érdekel ezen kívül, az sem zárnám ki, hogy a sportban fogok dolgozni” –  mondta Liu Shaoang. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik