Betörők lopták el szöuli olimpiai bajnokunk aranyérmét

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.09.12. 19:08
null
Betörők lopták el Csongrádi László olimpiai aranyérmét (Fotó: Kovács Tamás/Fb)
Kedd késő este betörtek Csongrádi László olimpiai bajnok kardvívó házába. A tolvaj többek között ellopta az olimpikon aranyérmét is – tudatta közösségi oldalán Kovács Tamás, a kardválogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Kovács Tamás felhívta a figyelmet rá, hogy Csongrádi László szöuli aranyérmének peremébe bele van vésve, hogy „Men’s sabre team”, azaz férfi kardcsapat.

A korábbi szövetségi kapitány arra kérte az embereket, hogy osszák tovább a bejegyzést, hátha eljut a hír az éremgyűjtőkhöz, piaci árusokhoz, mert a tolvaj valószínűleg pénzre akarja váltani a lopott érmét, amely csak Csongrádi Lászlónak jelent nagyon sokat.

Kovács Tamás emlékeztetett, Csongrádi kitűnő vívással járult hozzá a szöuli aranyhoz, amikor 8:4-es hátrányról verték meg a szovjet válogatottat. A szakember tudatta azt is, hogy a rendőrség megindította a nyomozást az ügyben.

A most 65 éves Csongrádi László a Bujdosó Imre, Gedővári Imre, Nébald György, Szabó Bence kezdőcsapat tagjai mellett volt tartalék, de Nébald sérülése miatt pástra lépett a szovjetek elleni döntőben.

Csongrádi olimpiai aranyérme mellett csapatban vb-ezüstig, négy magyar bajnoki címig, illetve két ezüst- és két bronzéremig jutott, míg egyéniben kétszer lett harmadik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik