Luxemburgi elnök a vívók európai konföderációjának élén, új magyar tag a végrehajtó bizottságban

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.09.15. 15:56
Az új európai végrehajtó bizottság, jobb szélen Csampa Zsolt (Fotó: hunfencing.hu)
Luxemburgi elnököt választottak az Európai Vívó Konföderáció (EFC) élére Budapesten. A végrehajtó bizottságba bekerült Csampa Zsolt, a hazai szövetség elnöke.

A Puskás Aréna VIP-termében rendezték a tisztújítást. Az eddigi elnök, az olasz Giorgio Scarso életkora miatt nem pályázhatott, a posztra három jelölt volt. A svéd Ana Valero-Collantes esett ki az első körben, a másodikban Pascal Tesch egyetlen szavazattal előzte meg a román Marius Floreát, 22:21-re nyerte a voksolást – számolt be a választásról a hunfencing.hu.

Ezután következett a végrehajtó bizottság megválasztása. Magyar részről eddig Boczkó Gábor volt a tagja az irányító testületnek, ő azonban szövetségi kapitányi feladatai miatt nem folytatja a munkát. Ezúttal Csampa Zsolt pályázott és be is került a tízfős bizottságba.

Világszerte szeptember második szombatján tartják a Vívás Világnapját. A hazai szövetség – a honlapjának beszámolója szerint – a hagyományoktól eltérően emlékezett és emlékeztetett arra, hogy a vívás mindenkié. A kedvezőtlen időjárás miatt nem flashmobot szervezett, hanem a hat szakág egy-egy képviselője Budapest egy-egy ikonikus helyén vívott, ebből készült a Facebookra egy összeállítás, amelynek végén a fegyvernemek egy-egy klasszisa – a tőröző Rejtő Ildikó, a párbajtőröző Nagy Tímea és a kardozó Szilágyi Áron – mondta el üzenetét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik