Rapport az ötödik helyen áll a Gashimov-emlékversenyen

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.09.27. 18:21
Fotó: gashimovchess.com
Az ötödik helyen várja a folytatást Rapport Richárd a sakkozók Gashimov-emléktornáján. A magyar nagymester hét rapidpartiból kettőt megnyert, hármat elveszített, két döntetlen mellett.

 

Vugar Gashimov az egyik legjobb azeri nagymesternek számított, a világranglista 6. helyén is állt, de teljesen nem tudta kibontakoztatni a tehetségét, mert 2014 januárjában belehalt agydaganata szövődményeibe. Azóta emlékverseny őrzi a nevét.

Az idei tornán rapid és villámsakkban mérik össze tudásukat az indulók, név szerint Rapport Richárd, az üzbég sakkolimpiai bajnok Nodirbek Abdusattorov, a korábbi vb-döntős orosz Jan Nyepomnyascsij és honfitársa, Vlagyiszlav Artyemjev, az indiai Aravindh Chithambaram, az azeriektől Shakhriyar Mamedyarov, Rauf Mamedov és Aydin Suleymanli.

Rapport Richárd a csütörtöki program végén még az élen állt, ám a pénteki folytatás nem sikerült. Három vereség – Nyepomnyascsijtól, Abdusattorovtól és Mamedyarovtól – mellett egy döntetlent ért el Artyemjevvel, így visszacsúszott az ötödik helyre. Az élen Nyepomnyascsij áll négy győzelemmel, két döntetlennel és egy verséggel.

A résztvevők körmérkőzéses rendszerben összesen hét rapidpartit játszottak csütörtökön és pénteken. Szombaton 14 villámjátszma következik. A rapidszakaszban minden győzelem két pontot ért, a döntetlen egyet. A villámban minden győzelem egy pontot, a döntetlen fél pontot ér. A két verseny összesített eredménye alapján hirdetnek győztest.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik