Rapport Richárdnak rosszul sikerült a villámtorna a Gashimov-emlékversenyen

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.09.28. 18:11
Rapport a hetedik lett (Fotó: Facebook/Vugar Gashimov Memorial - Chess Super Tournament)
A hetedik helyen végzett Rapport Richárd a Vugar Gashimov-emlékversenyen. A legjobb magyar nagymester 6 pontot szerzett a rapid tornán, és csak 3 pontot gyűjtött a villámpartikból, így 9 ponttal fejezte be a versenyt.

 

A résztvevők körmérkőzéses rendszerben összesen hét rapidpartit játszottak csütörtökön és pénteken, szombaton 14 villámjátszma zárta a tornán. A rapidszakaszban minden győzelem két pontot ért, a döntetlen egyet. A villámban minden győzelem egy pontot, a döntetlen fél pontot ért. A két verseny összesített eredménye alapján hirdettek győztest.

Az első három rapid játszma után Rapport Richárd még az élen állt holtversenyben az orosz Jan Nyepomnyascsijjal, ám sem a pénteki folytatás, sem a szombati 14 villámpartit nem sikerült igazán, hiszen csak három pontot szerzett.

Az összesített lista alapján Nyepomnyascsij nyert 19 ponttal. Rapport 9 pont gyűjtött, csakúgy, mint az azeri Rauf Mamedov, de a pontazonosság a jobb rapideredmény miatt nagymesterünknek kedvezett, így Rapport a hetedik lett.

SAKK, VUGAR GASHIMOV-EMLÉKVERSENY, SHUSHA
Rapid és villám
Végeredmény
1. Jan Nyepomnyascsij (orosz) 19 pont (10 rapid + 9 villám)
2. Nodirbek Abdusattorov (üzbég) 18 (8+10)
3. Shakhriyar Mamedyarov (azeri) 16 (9+7)
4. Vlagyiszlav Artyemjev (orosz) 14.5 (8+6.5)
5. Aydin Suleymanli (azeri) 13.5 (6+7.5)
6. Aravindh Chithambaram (indiai) 13 (5+8)
7. Rapport Richárd 9 (6+3)
8. Rauf Mamedov (azeri) 9 (4+5)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik