Bravúrok után Póta, Bálint és Szudi maradt versenyben az asztalitenisz Eb-n

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
• Linz
Vágólapra másolva!
2024.10.17. 22:18
Szudi Ádám remek játékkal ütötte el a továbbjutástól az esélyesebb portugál Tiago Apoloniát (Fotó: ETTU)
A linzi asztalitenisz Európa-bajnokságon a főtábla első napjának végére három számban négy magyar egység maradt talpon, egyesben Szudi Ádám, Póta Georgina és Bálint Bernadett, valamint a Póta, Sarah De Nutte magyar, luxemburgi női páros folytathatja pénteken.

 

Azt követően, hogy a délelőtti programban a Póta Georgina, Sarah De Nutte magyar, luxemburgi női páros bejutott a nyolcaddöntőbe, este női és férfi egyesben voltak érdekeltek a mieink. Póta Georgina lendülete szerencsére kora estig kitartott, a szlovák Tatiana Kukulkovával vívott őrülten izgalmas csatát, amely a hetedik játszmában dőlt csak el – szerencsére kétszeres Európa-bajnokunk javára. Ugyancsak a főtábla első fordulójában Bálint Bernadett meccse kevesebb izgalmat hozott, ami ez esetben nem is baj, az olasz Debora Vivarellivel szembeni 4:1-es siker önmagáért beszél.

A férfi egyes sorsolásánál Fortuna alaposan kibabrált a mieinkkel, hiszen mind az öten – Ecseki Nándor, Majoros Bence, Szudi Ádám, Lakatos Tamás és Lei Balázs – jóval esélyesebb ellenfelet kaptak, szóval a papírforma egyik esetben sem a magyarok mellett szólt. Lakatos közel volt a bravúrhoz, de hiába vezetett 3:1-re, végül 4:3-ra kikapott a portugál Joao Geraldótól, s a fiatal Lei Balázstól is fantasztikus eredmény, hogy megszorongatta a legutóbbi Eb ezüstérmesét, Darko Jorgicot, sőt 3:2-es vezetésnél a hatodik szettben 10:8-nál két meccslabdája is volt a szlovén klasszis ellen. Az igazán nagy dobást viszont Szuditól láthattuk, a 28 éves magyar ugyanis fityiszt mutatott Fortunának azzal, hogy hét játszmában búcsúztatta a 27. helyen kiemelt – csak összehasonlításként, Szudit előzetesen az 56. helyen rangsorolták – portugál Tiago Apoloniát.

A pénteki folytatásban Szudi a spanyol Juan Pérezzel, Póta a francia Prithika Pavadéval, Bálint a francia Jianan Yuannal, a Póta, Sarah De Nutte páros pedig a horvát Mateja Jeger, Lea Rakovac kettőssel találkozik.

38. EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, LINZ
Férfiak. Egyes. Egyes. A 32 közé jutásért:
Duda (német)–Ecseki Nándor 4:0 (10, 7, 10, 5)
Szudi Ádám–Apolonia (portugál) 4:3 (7, –2, –8, 5, 10, –6, 10)
Geraldo (portugál)–Lakatos Tamás 4:3 (–8, 6, –7, –13, 1, 8, 6)
A. Lebrun (francia)–Majoros Bence 4:0 (7, 8, 8, 12)
Jorgic (szlovén)–Lei Balázs 4:3 (2, –4, 7, –6, –10, 10, 6)
Nők. Egyes. A 32 közé jutásért:
Póta–Kukulková (szlovák) 4:3 (8, –7, –7, 4, 9, –10, 5)
Bálint–Vivarelli (olasz) 4:1 (–9, 7, 9, 7, 9)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik