Továbbra is Boczkó Gábor a vívók kapitánya

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2024.10.04. 11:12
Boczkó Gábor (jobbra) marad a vívóválogatott kapitánya (Fotó: Árvai Károly)
Egyedül pályázott, így tulajdonképpen csak formalitás volt a döntés: a következő olimpiai ciklusban Boczkó Gábor folytathatja vívókapitányi munkáját.

„Tanulságos három éven vagyok túl, nem mindig ment gördülékenyen az új szemlélet elfogadása és a koncentrált munka, ám jóval több volt a pozitívum ebben az időszakban” – fogalmazott Boczkó Gábor szövetségi kapitány még akkor, amikor csak a pályázás idejét éltük. 

A korábban olimpiai ezüst- és világbajnoki aranyéremig jutó párbajtőrvívó természetesen nem túl sokat gondolkozott azon, megpályázza-e újra a kapitányi posztot, idővel pedig az is kiderült, hogy egyedül jelentkezett a feladatra. 

Csütörtökön a Magyar Vívószövetség elfogadta az elbíráló bizottság javaslatát, így megszületett a döntés: továbbra is Boczkó Gábor a vívók kapitánya. 

„A kapitányi ténykedésem előtt öt éven keresztül sportigazgatóként dolgoztam a szövetségnél, ezek az évek pedig megmutatták, hol lehet még fejlődni, mit lehet még jobban csinálni – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a régi-új kapitány. – Látom, hogy hogyan lehetnek a versenyzőink még eredményesebbek, hogyan tudunk még javulni, hogy mondjuk még eggyel több érmet szerezzünk a világversenyeken, mint korábban. Fiatal társaság a miénk, versenyzői és edzői oldalon egyaránt, bízom abban, hogy jövő héten jó edzőket választanak az illetékesek a fegyvernemek élére, és akkor tervezhetünk Los Angelesig.”

A fegyvernemek élén biztos, hogy lesznek változások, hiszen például Gárdos Gábor, a női kardozók vezetőedzője néhány hete bejelentette, nem folytatja, de ugyanígy kérdéses a férfi kardozók sorsa is az irányítás terén – e tekintetben egyvalamiben lehetünk biztosak, mégpedig abban, hogy a Párizsban olimpiai aranyérmet szerző férfi párbajtőr-válogatott élén Dancsházy-Nagy Tamás marad. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik