A Toulouse elfojtotta a Biarritz bosszúvágyát

Vágólapra másolva!
2011.04.10. 21:34
null
A Szentek az elődöntőbe mentek (Fotó: Reuters)
Címkék
A rögbi Heineken-kupa – a sportági Bajnokok Ligája – negyeddöntőjében az előző kiírás fináléja is megismétlődött, úgy a párosítást, mint annak végkifejletét tekintve, hiszen a címvédő Toulouse elbúcsúztatta az akkori döntőbeli riválisát, a Biarritzot.

A tavalyi döntőt Párizsban, az idei negyeddöntőt vendégségben, még csak nem is országon belül, hanem kedvcsinálóként Spanyolországban, azon belül is San Sebastiánban vívták meg a felek, már csak a semlegesség végett is. A Toulouse célokra is koncentrált, a Biarritz viszont Dimitri Yachvili rúgásaiban bízott. A mérkőzés így is döntetlennel zárult, aztán Yannick Nyanga 99. percben szerzett célja zárta le a drámát a hosszabbításban.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a rögbi 2010-2011-es Heineken-kupát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Franciaország déli, baszkok és katalánok által is sűrűn lakott részén különösen népszerű a rögbi, így az sem keltett meglepetést, hogy a másik francia háziderbit Barcelonában játszották le. Méghozzá az Espanyol volt katlanjában, a Montjuicon lévő Olimpiai Stadionban, ahol 55 ezer néző előtt a Perpignan szerte foszlatta a klasszisokkal – köztük az ezúttal tíz pontot szerző Jonny Wilkinsonnal – megerősített Toulon kupaálmát. Utóbbiak hiába vittek három célt, Jérome Porical rúgásaiból – 2/2 célbónuszból és 5/8 büntetőből – szépen megélt a Perpignan.

Az angol klubok közül a Milton Keynesbe átruccanó Northamtpon Saints cél+célbónusz+büntető tízpontos klasszikussal volt jobb ír ellenfelénél. A dublini Aviva Stadionban ellenben a Leinster leginkább Jonathan Sexton büntetőinek köszönhetően – az egyik kétkapufás volt – ejtette ki a Leicester Tigerst.

HEINEKEN-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Biarritz (francia)–Toulouse (francia) 20–27 – h.u.
Northampton (angol)–Ulster (ír) 23–13
Leinster (ír)–Leicester (angol) 17–10
Perpignan (francia)–Toulon (francia) 29–25
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ÁPRILIS 30. VAGY MÁJUS 1.)
Northampton (angol)–Perpignan (francia)
Leinster (ír)–Toulouse (francia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik