Szombaton szkander világkupát, 2026-ban Eb-t rendez Magyarország

Vágólapra másolva!
2024.09.26. 13:49
Fotó: Getty Images
A fóti Phoenix Sportcsarnokban rendezik meg szombaton a XX. Judgement Dayt, a világ egyik legrangosabb szkander világkupa-versenyét.

Ezt Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke, egyben a nemzetközi és az európai szövetség alelnöke közölte az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján. A sportvezető egyúttal büszkén jelentette be, hogy Magyarország megkapta a 2026-os Európa-bajnokság megrendezési jogát.

„Az idei lesz minden idők legjobb magyarországi szkander világkupája” – ígérte az elnök, aki elmondta azt is, hogy a fóti eseményen négy földrész 22 országából összesen 400 szkanderes indul, akik jobb és bal kézzel egyaránt versenyeznek majd. Magyarországot 130 férfi és 40 női versenyző képviseli, akiktől azt várja Csabai Atilla, hogy nyerjék meg az országok csapatversenyét, hiszen csodálatos szerepléssel az idei pozsonyi Eb-n összesen 35 érmet gyűjtöttek.

Assen Hadjitodorov, a Szkander Világszövetség elnöke arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány óta komoly fejlődésen ment keresztül a sportág. Ez elsősorban a résztvevők számában jelenik meg, az idei pozsonyi Európa-, valamint a kisinyovi világbajnokság is rekordrészvétel mellett zajlott. Különösen örvendetesnek nevezte, hogy szépen növekszik a junior versenyzők száma, és egyre többen indulnak a para szekcióban is.

Amint elhangzott, a küzdelmek szombaton 10 órakor a juniorok és a masters versenyzők részvételével kezdődnek, később pedig a felnőtt és a para szkanderezők következnek.

Rausch Tamás, a hazai szövetség főtitkára hangsúlyozta, ez lesz az utolsó előtti egynapos magyarországi világkupájuk, a sok résztvevő miatt két év múlva, az Európa-bajnokság már többnapos esemény lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik