0–4 helyett 3–0 – Bognár György szerint jóra használta fel nagy vereségét a Paks

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.07.25. 22:58
Török AttilaBognár György gratulált a gólt szerző Tóth Barnának (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó Konferencialiga selejtezőjének 2. fordulójában az Európa-ligából kiesett Paks Haraszti Zsolt találatával már a 17. percben vezetett hazai pályán a ciprusi AEK Larnaca ellen, majd Hahn János súlyosnak tűnő sérülése után sem omlott össze. Bognár György együttese a második félidőben még kétszer betalált Tóth Barna és Ötvös Bence révén, így 3–0-s győzelmet aratott magasabban rangsorolt riválisa ellen. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A ciprusi Larnaca trénere, Juan Ferrando összetörten beszélt a sajtótájékoztatón.

„Nagyon csalódottak vagyunk. Olyan hibákat követtünk el, melyeket egy jó csapattal szemben nem szabad. Az első tizenkilenc percben jók voltunk, aztán a helyünkre kerültünk. Rengeteg energiát kellett beleölnünk ebbe a meccsbe, de még így sem sikerült fordítanunk. A visszavágón agresszívabbnak kell lennünk és többet kell birtokolnunk a labdát. A futballban bármi megtörténhet, hiszek a csapatomban, és bízom abban, hogy megnyerjük a következő meccset.”

A Paks vezetőedzője, Bognár György elégedett volt a találkozó után.

„Szerintem a két héttel ezelőtti vereséget jóra használtuk fel az utóbbi időben, helyrerázódott a mentális egység a csapaton belül. Abszolút megérdemelten nyertünk, jobban játszottunk, mint az ellenfél, de látni kell, hogy jó játékosok alkotják a ciprusi gárdát, és ez a párharcnak még csak az első félideje volt.”

Amikor arról kérdezték, mi volt a győzelem kulcsa, egyszerű választ adott:

„Hármat rúgtunk, ők meg egyet sem... Egységes volt a csapatjáték, most kisegítették egymást a játékosok. Koncentrált volt a csapat, futómennyiségben mindenki megtette a magáét.”

A tréner a hordágyon levitt Hahn Jánossal kapcsolatban elmondta, hogy a térdében eltalált az ütközésnél egy ideget az ellenfél kapusa, nem tud rálépni a lábára, de bíznak benne, hogy nem komoly a baj.

BOGNÁR GYÖRGY SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
PAKSI FC–AEK LARNACA (ciprusi) 3–0 (1–0)
Paks, Paksi FC Stadion, 2898 néző. Vezette: Higler (holland)
PAKS: Szappanos – Vas G., Kinyik, Ötvös – Osváth, Papp K. (Böde, 90.), Vécsei (Balogh B., 82.), Windecker, Szabó J. – Haraszti Zs. (Mezei Sz., 82.), Hahn (Tóth B., 41.; Horváth K., 90.). Vezetőedző: Bognár György
LARNACA: Alomerovic – F. Sánchez (Godswill, 75.), Milicevic, Roberge, Ángel García – J. Suárez, Ledes (Rohdén, 66.) – Faraj, Diemers (Gama, 75.), Gyurcsó (Santos, 57.) – Fran Sol (Cabrera, 66.). Vezetőedző: Juan Ferrando
Gólszerző: Haraszti Zs. (17.), Tóth B. (61.), Ötvös (74.)

A találkozó online, szöveges tudósítása itt olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik