Szijjártó Péter: két magyar konzul is jelen lesz a Sumqayit–Fehérvár futballmeccs helyszínén

Vágólapra másolva!
2024.07.24. 09:20
Szijjártó Péter a Sumqayit–Fehérvár FC mérkőzésre utazó szurkolóknak üzent (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Két magyar konzul is jelen lesz a Sumqayit–Fehérvár FC labdarúgó Konferencialiga-meccs helyszínén Azerbajdzsánban csütörtökön, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a kiutazó magyar szurkolóknak – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, mielőtt útnak indult Bukarestbe, hogy a labdarúgó Konferencialiga selejtezőjének mérkőzésén az azerbajdzsáni magyar nagykövetség két munkatársa is a helyszínen várja a hazai szurkolókat.

„Segítik az eligazodást a mérkőzést megelőzően, illetve a mérkőzés során és a mérkőzés után is állnak a kollégák a rendelkezésükre” – húzta alá.

Kitért arra is, hogy jegyértékesítés kizárólag a helyszínen lesz a vendégcsapat szurkolóinak. A vendégszektor kapacitása 192 fő.

Szijjártó Péter friss tájékoztatása szerint a diplomatákat a +994 50 645 35 20-as ügyeleti telefonszámon lehet elérni, ha a drukkereknek bármilyen ügyes-bajos dolguk van, vagy segítségre szorulnak.

„Jó utat és jó szurkolást kívánok! Reméljük, a Fehérvár is sikerrel száll be az európai kupaküzdelmekbe, mi pedig most indulunk Bukarestbe” – mondta.

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
18.00: Sumqayit (azeri)–Fehérvár FC – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik