Gyengébb ellenféllel szembeni dühítő döntetlen, berozsdásodott De Gea – olasz lapszemle

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.08.23. 08:05
Nagy Zsolték háromszor is bevették a 446 nap után visszatérő David de Gea kapuját (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, korán két góllal is vezetett a Puskás Akadémia az olasz élvonalbeli Fiorentina vendégeként a Konferencialiga selejtezőjének rájátszáskörében, s hiába fordítottak a firenzeiek, a felcsútiak 3–3-as döntetlenre mentették a mérkőzést. A Fiorentina szurkolói oldalai gyengébb ellenféllel szembeni dühítő döntetlenről és berozsdásodott David de Geáról írtak.

 

A Puskás Akadémia Nagy Zsolt büntetőjével és Mikael Soisalo góljával már a 12. percben 2–0-ra vezetett a Fiorentina vendégeként a rájátszáskör odavágóján, de a házigazda még a szünet előtt szépített, majd a második félidőben az állást is megfordította, azonban a győzelmet nem tudta megszerezni Wojciech Golla fejesgóljának köszönhetően.

A Viola Nation nevű firenzei szurkolói oldal meccsbeszámolójában azt írta: „A Viola minden lehetséges érzelmet megtapasztalt egy gyengébb ellenféllel szembeni dühítő döntetlen felé vezető úton.”

A Manchester Unitedtől 2023 nyarán távozó, s 446 nap után a Fiorentina színeiben visszatérő David De Gea kapcsán azt írták, hogy Nagy Zsolt tizenegyesénél legalább az irányt eltalálta, de a Soisalo gólja előtti szituáció kapcsán úgy fogalmaztak, hogy bár okos befejezés volt a Puskás támadójától, de a spanyol kapus is jobban megoldhatta volna a helyzetet, s a cikk végén azt írták, hogy De Gea egész meccsen ingatagnak tűnt. A firentei szurkolói oldalak mellett a Football Italia is megjegyezte, hogy a spanyol kapos kissé „berozsdásodott”.

A Viola News szurkolói oldal címében azt írta a Fiorentina teljesítménye kapcsán, hogy: „Rémálomszerű első félidő, riasztó védekezés, aztán előkerült a karakter”.

Részletezték, a Puskás Akadémia elleni mérkőzés rávilágított a csapat védekezési korlátaira, az első félidő pedig megmutatta a firenzeiek törékenységét és megkongatta a vészharangokat.

A mérkőzés után egyébként a Fiorentina irányítását nemrég átvevő Raffaele Palladino a Sky Italiának részletesen is beszélt csapatáról, hiszen jelentős változások történtek a játékoskeretben is.

„Sok játékos érkezett mostanában. Olyan csapatokkal néztünk szembe, akik sokkal előttünk járnak, de ez nem lehet kifogás. Kértem a fiúkat, hogy tegyenek bele mindent, de tény, hogy még meg kell találnunk a csapat identitását, ami eltart egy darabig” – fogalmazott Palladino, aki szerint a klub vezetősége tudja, mit kell tennie, de a csapat még erősítésekre szorul.

„Valami hiányzik a védelemből, a középpályáról és a szélekről, augusztus 30-án lesz teljes a csapat” – zárta szavait Palladino.

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
RÁJÁTSZÁS, 1. MÉRKŐZÉS
FIORENTINA (olasz)–PUSKÁS AKADÉMIA 3–3 (1–2)
Firenze, Artemio Franchi Stadion. Vezette: Willy Delajod (Erwan Finjean, Philippe Jeanne) – franciák
FIORENTINA: De Gea – Martínez Quarta, Pongracic, Ranieri – Kayode (Dodo, a szünetben), Bianco (Sz. Amrabat, 66.), Mandragora, Parisi – Colpani (Ikoné, 56.), Beltrán (M. Kean, a szünetben), Sottil (Kouamé, 77.). Vezetőedző: Raffaele Palladino
PUSKÁS AKADÉMIA: Pécsi – Maceíras, W. Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill (Komáromi Gy., a szünetben) – Nissilä, Favorov (Colley, 82.), Plsek – Soisalo (J. Levi, 74.), Puljic (Szolnoki, 82.), Nagy Zs. Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Sottil (45+3.), Martínez Quarta (67.), M. Kean (75.), ill. Nagy Zs. (9. – 11-esből), Soisalo (12.), W. Golla (89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik