„Jó az öreg a háznál...” – Haraszti Zsolt Böde góljáról a csehek ellen

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.08.22. 20:28
Haraszti Zsoltot épp a hőssé váló Böde Dániel váltotta (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A Konferencialiga-rájátszás odavágóján a cseh Mladá Boleslav ellen 2–2-es döntetlent játszó Paks támadója, Haraszti Zsolt az M4 Sportnak nyilatkozott.

 

„Az első játékrészben több olyan kontránk is volt, amelyből lehetett volna gólt szerezni, aztán mi kaptunk egyet, kicsit a semmiből, már a második félidőben. Szerintem ezután jól vettük fel a ritmust, fizikailag felvettük a versenyt, a cserék pedig remekül szálltak be. Böde Dani beállt, és gólt lőtt, ahogy szokták mondani, jó az öreg a háznál...” – kezdte az értékelést Haraszti Zsolt az M4 Sportnak.

„A visszavágón figyelni kell majd azokra a hibákra, amelyeket elkövettünk, kicsit több focit kellene felvállalnunk. Sok meccs van a lábunkban már ebben az idényben, és lesznek hiányzóink, de el tudtuk halasztani a következő bajnokinkat, a fáradtságra nem foghatunk semmit, ráadásul minden posztra több jó játékosunk van” – tette hozzá a paksi csatár.

A Paks vezetőedzője, Bognár György így értékelt a klubhonlapon: „Hiába vezettünk a hosszabbításban, ellenfelünk jobban játszott ezen a mérkőzésen, és abszolút rászolgált a döntetlenre. Elégedett vagyok az eredménnyel, hisz’ a játékunkat is úgy építettük fel, hogy egy szoros eredményt érjünk el az első mérkőzésen, mivel a továbbjutás úgyis a második találkozó után dől majd el. Marek Matejovsky és Böde Dániel kalapemelést érdemel, hogy ilyen teljesítményre képesek ennyi idősen, mindkét csapatnak erősségei voltak.”

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
RÁJÁTSZÁS, 1. MÉRKŐZÉS
Mladá Boleslav (cseh)–Paksi FC 2–2 (0–0)
Mladá Boleslav, Városi Stadion, 4000 néző. Vezette: Kikacseisvili (grúz)
MLADÁ BOLESLAV: Trmal – Kostka, Král, Králik, Fulnek – Sokala, Matejovszki – Masek (Pulkrab, 83.), Marecek (Langhamer, 59.), Kusej (Jawo, 83.) – Ladra. Vezetőedző: David Holoubek
PAKS: Simon B. – Ötvös, Kinyik, Lenzsér – Kovács K. (Vas G., 90+4.), Windecker, Vécsei (Balogh B., 78.), Papp K., Osváth – Haraszti (Böde, 78.) – Zimonyi (Tóth B., a szünetben; Silye 90+8.). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Kinyik (65. – öngól), Ladra (90+7.), ill. Böde (80.), Papp K. (85.)
Kiállítva: Lenzsér (90+6.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik