El: jól „kipattanózott” a Zenit otthon a Torino ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.12. 19:59
A korán tíz emberre fogyatkozó Torino labdarúgócsapata kétgólos hátrányba került a Zenit vendégeként az Európa-liga nyolcaddöntőjének első felvonásán.

A szentpéterváriak jobban kezdtek a mérkőzésen, de fölényüket csak azt követően tudták gólra váltani, hogy a 28. percben Marco Benassi megkapta a második sárga lapját is, ezért a portugál játékvezető leküldte őt a pályáról. A 38. percben Axel Witsel juttatta előnyhöz az orosz csapatot, miután a kapuba helyezett egy kipattanó labdát.Marco Benassi megkapta a második sárga lapját is, ezért a portugál játékvezető leküldte őt a pályáról. A 38. percben Axel Witsel juttatta előnyhöz az orosz csapatot, miután a kapuba helyezett egy kipattanó labdát.

Fordulás után növelte előnyét a Zenit, Hulk labdája még kijött a kapufáról, Domenico Criscito ugyanakkor betalált honfitársai ellen. A Torino ugyan emberhátrányban játszotta le a meccs nagy részét, nem válik dicséretére, hogy nem volt kaput eltaláló lövése, így szorult helyzetbe került a visszavágó előtt.

A találkozót követően érdekes statisztikát hozott az Opta Sports: Witsel a passzainak 99 százalékát társhoz juttatta, 91-ből csak egyet rontott el. Ami azonban még figyelemreméltóbb, hogy a belga három szezonbeli El-meccsén átlagban 98 százalékos pontossággal passzolt!

EURÓPA-LIGA, NYOLCADDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Zenit (orosz)Torino (olasz)2–0 (Witsel 38., Criscito 53.)
Kiállítva: Benassi (Torino, 28.)
A visszavágót jövő csütörtökön rendezik.

A többi Európa-liga-meccs eredményét itt követheti figyelemmel!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik