El: a hátsó ajtón kullogott el a Bordeaux – lapszemle

Vágólapra másolva!
2017.08.04. 11:19
null
Contento és Nego piruettje (Fotó: Szabó Miklós)
Amíg a Videoton szezonbeli kilencedik tétmérkőzését vívta, addig a Bordeaux mindössze a másodikat, ez is oka lehetett a pontatlanabb, erőtlenebb játéknak – állítja Jocelyn Gourvennec, a francia csapat edzője. Az Európa-liga selejtezőjéből történő kiesés után a francia lapok  csalódásról, szégyenről, kegyetlen kiábrándulásról írtak.

 

Óriási csalódásként élte meg a kiesést Jocelyn Gourvennec, a Bordeaux labdarúgócsapatának edzője. „Rengeteget készültünk az Európa-ligára, mégsem sikerült továbbjutnunk. Tudtuk, hogy a selejtezők is nehezek lesznek, és hogy ezen a szinten már nincs könnyű meccs, de a Videoton intenzív játéka mégis meglepett. Costil jól védett, de a csapat többi része nem tudta megmutatni azt, amit a múlt héten igen.”

A szakember megpróbálta elmagyarázni, miért estek ki, de a legfőbb érve az volt, hogy játékosai nem tudtak az igazi szintjükön futballozni.

„Nem szeretnék senkit sem megbántani, ha együtt nyerünk és együtt örülünk, akkor a vereség is közös. Gratulálok a Videotonnak. De ne felejtsük el, hogy nekünk ez volt a szezonbeli második tétmérkőzésünk, míg ellenfelünk a kilencediket játszotta. A kilencediket! Franciaországban októberben lehet majd olyan csapatot találni, amelyik a kilencedik meccsénél jár. Energia- és intenzitáshiányban szenvedtünk, nem voltunk elég pontosak.”

Hozzátette, a futballszezon nem ért véget, sőt, csak most kezdődik: vasárnap következik az Angers elleni, idegenbeli bajnoki nyitány.

A Ouest-France francia napilap internetes oldala az írásában „kegyetlen kiábrándulásról” ír azzal kapcsolatban, hogy a 2–1-es előnyt nem sikerült megtartani a visszavágón.

A 20minutes.fr portál szerint a „Girondins a hátsó ajtón keresztül kullogott ki az Európa-ligából”. A lap idézte Jérémy Toulalant, a csapat 33 éves, 36-szoros francia válogatott játékosát, aki nem fukarkodott a kritikával. „Keményen dolgoztunk, ezért nagy csalódás, hogy kiestünk. Szégyen. Az otthon kapott gól döntött, a visszavágón kevés esélyünk adódott. Vissza kell mennünk a pályára, és egy jó bajnoki rajtra kell támaszkodnunk.”

videoton629
videoton629

 

A klubelnök, Stéphane Martin szerint a kiesés nem befolyásolja az előzetes terveket, noha ilyen kínos eredményt nem vártak előzetesen.

„Ez hatalmas csalódás és kellemetlen meglepetés a számunkra. Nagy reményekkel vágtunk neki a kupaszezonnak, de azok a szurkolók, akik Európáról álmodtak, és az a több száz drukker, aki elkísérte a csapatot, igazán méltatlan játékot láthatott.”

A Bordeaux hetedik alkalommal utazott el 2–1-es előnnyel egy idegenbeli visszavágóra, a Videoton lett a negyedik csapat – a Hamburg, a Köln és a Parma után –, amely ennek ellenére ki tudta verni a nemzetközi kupából.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik